Bewegen: doet u zelf!

Permalink voor ingesloten afbeeldingBewegen…

Pegida heeft gisteravond 15000 wandelaars in Dresden op de been gebracht.  Ook in Düsseldorf, Kassel, Würzburg, Leipzig, Darmstadt en Bonn gingen ongeruste burgers de straat op. 

DresdenAktuellEen kort verslag: Meer dan 15.000 deelnemers waren erbij, daar in Dresden.  De linkse tegenbetogers telden ca. 5.500 koppen, ca. 4.000 minder dan verleden week.  Ter herinnering: Pegida begon met zijn avondwandelingen op 20 oktober met ca. 250 deelnemers. Er zijn plannen in Nederland en in Oostenrijk.

Volgende week komen ze terug.  Initiatiefnemer Lutz Bachmann wees de verontwaardigde linkse kreten van “extremisten” of “islamvijanden” van de hand en hij drukte de deelnemers op het hart in groepjes naar huis te gaan en op elkaar te passen… Hij zelf draagt een kogelvrij vest.

Bij de tegenbetogers noteerde men – wat een verrassing – talrijke volksvertegenwoordigers van de Linkse partij en het opperhoofd van de Groenen, Cem Özdemir.  Hij vindt het niet kunnen, het is buitengewoon stout, de vreedzame maandagbetogingen van 1989 te misbruiken.  Linkse collega, Katja Kipping, meende dat ze op de straat komen om te getuigen voor een wereldopen Dresden, voor een afwijzing van Pegida, om kleur te bekennen, de kleur groen, zoals de islam.

Ook Angela Merkel maakte van haar hart geen moordkuil: in Duitsland is er betogingsvrijheid (…liefst niet voor iedereen!) maar er is geen plaats voor opruiing en laster (…tenzij tégen de patriotten!).  Joachim Gauck, president van iedereen behalve van Duitse patriotten, is het met haar eens en vergat even onderstaand citaat:

Neem een president bij zijn woord – al had hij wel iets anders voor ogen – en toon: Tot hier en niet verder!  Wij zijn plaatsvervangend beschaamd voor de Vlamingen!

Uit een onlangs door  Zeit Online gehouden opinieonderzoek blijkt dat bijna 50% van de ondervraagde Duitsers sympathie heeft voor Pegida. Een gelijk aantal vindt dat Duitsland te veel vluchtelingen opneemt.

FT

4 gedachten over “Bewegen: doet u zelf!

  1. Laat hen die immigranten in het land willen zelf de kosten er voor dragen en ook aansprakelijk gesteld worden voor de door hen gepleegde (mis)daden.

  2. Voor de Golfbrekersfans die eventueel niet zouden weten wààr dat woord: PEGIDA staat: “Patriotisch Europäer Gegen Islamierung Des Abenlandes”.
    Noteer maar dat het een ABSOLUTE uitzondering is dat Fikken de a**** ditmaal mèt een hoofdletter geschreven heeft om duidelijk PEGIDA er te doen uitkomen.
    Voor degenen die “Deutsch” machtig zijn: http://www.jungefreiheit.de

Reacties zijn gesloten.