Bevrijd geld… uit uw portemonnee

Vraagt u zich ook af hoe de regering “geld vrij maakt”?

Vanuit quasi alle ministeries krijgen we te horen dat er “geld werd vrij gemaakt” om een of ander onverwacht project te financieren.  Wat moeten we ons daarbij voorstellen?  Een spaarvarkentje dat kapot geslagen werd?  Wij meenden dat er telkens weer behoorlijk veel heibel ontstaat als de begroting voor het volgend jaar besproken en vastgelegd wordt in de resp. parlementen.  Hoe kan er dan ineens geld opduiken voor onverwachte uitgaven?  Geld dat blijkbaar ergens gevangen zat.  Heeft de overheid onder de matrassen van de ministers geld opgeborgen die als de nood aan de man komt “vrij gemaakt” wordt?  Als dat het geval is, hoe kunnen de uitgaven de begroting dan overstijgen?   Waarom wordt de staatsschuld niet terugbetaald met bevrijd geld?

Dankzij de lage rente kost de staatsschuld minder, maar de staatsschuld loopt wel verder op. De staatsschuld is sinds het aantreden van deze regering al met 7%  gestegen. Goed voor een vijfde plaats in de eurozone. We staan weer bij de top. België moet alleen Griekenland (167,8%), Italië (136%), Portugal (128,7%) en Cyprus (109,7%) laten voorgaan. Op Italië na kregen die landen op een of andere manier een reddingpakket toegestopt tijdens de eurocrisis.

De vertegenwoordigers des volks zijn dus nu weer begonnen aan een rondje bekvechten over de begroting, over wat men denkt volgend jaar nodig te hebben om het belgische huishouden halvelings draaiende te houden.

Begroting en taxshift.  Twee woorden, twee leugens in één verpakking.  Bij de begrotingsbesprekingen wordt er gebakkeleid met welke nieuwe ‘taks’ de overheid ons nog meer kan melken om de balans enigszins in evenwicht te houden.  Welke belastingverhogingen werden al aangekondigd of toegepast?  De speculatietaks, de suikertaks, de accijnsverhoging op alcohol, de hogere energieprijzen en daar bovenop de Turteltaks, duurdere waterfactuur,  openbaar vervoer, kinderopvang, de duurdere aanschaffing van een auto, enz… maar geen woord over de immense uitgaven voor de asieleisers en de EU-moloch.  Daar werd “geld voor vrijgemaakt”.

Inderdaad, behalve Vlaams Belang spreekt niemand over de kosten van de asielcrisis en de EU in het begrotingsdebat. Wie stelt zich vragen over de 3,5 miljard die naar de EU gesluisd werden?

Lees hier de tussenkomst van Barbara Pas over de b.g. thema’s,  de usurperende bevoegdheden, die nog altijd niet naar de gewesten overgeheveld zijn, over mogelijke besparingen en de afschaffing van de senaat.

FVE

2 gedachten over “Bevrijd geld… uit uw portemonnee

 1. Zou David Copperfield er voor iets tussenzitten. Onze regering kan vanalles laten verdwijnen zoals die grote illusionist , maar die laatste kan alles terugtoveren

 2. 1. ISIS BEHEADING PLOT – Jihadis send LETTERS to EU civilians ordering them to convert or die

  (Published today)

  CRAZED Islamic State (ISIS) jihadis have sent letters to European civilians ordering them to convert to Islam within three days or face being DECAPITATED in their own homes.

  Bloodthirsty Daesh Islamists posted notes through the doors of dozens of random neighbours in several cities across Sweden, including the capital Stockholm, threatening to murder “non-believers” in a terrifying campaign of violence.

  Sweden is now on lockdown after the chilling letters pledged to behead innocent civilians and then “bomb your rotten corpses afterwards”.

  (Pretty sure we published this story from Scandinavian news a day or two ago but here it is again in a UK paper)

Reacties zijn gesloten.