“Bestaan ze écht, de anti-Putin partisanen?”

Nicolai Lillin is een Italiaanse blogger en schrijver van Russische afkomst (Transnistrië-1980). Hij diende in de Tsjetsjeense oorlog. Hij publiceert op zijn YouTube per dag één of twee podcasts over het conflict. Op zijn Telegramkanaal vindt u de documenten die hij op YouTube niet kan tonen. Dit is het: NICOLAI LILIN – CANALE TELEGRAM UFFICIALE – Telegram

Hij had het donderdag over vuile bommen en de aanvallen in de grensprovincie Belgorod.

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan

Onze pers noemt dit het anti-Putin partisanenleger. Zo kan Kiyiv zijn handen in onschuld wassen. Het zijn acties van… “Russische verzetstrijders” die ze niet in handen hebben. Volgens interviewde dorpelingen spreken een aantal van die “Russen” in feite Pools en was er ook Engels te horen. Maar wie maalt daarover in onze pers?

Zelfs een kind ziet dat die “partisanen” Amerikaanse pantserauto’s en Belgische en Tsjechische geweren gebruiken. Van wie zouden ze die dan wel gekregen hebben?  Bij de plaatselijke Humvee-verdeler?

Ze terroriseren dorpelingen, schieten er één of twee neer, maken een Tik-Tokfilmpje en als de Russische anti-terreur Spetsnaz aankomen en het vuur openen, zijn ze al weer over de grens. Het steekt niet op één of twee achtergelaten Amerikaanse Bradley pantserauto’s.

Hier ziet u bv. zo’n Russische “partisaan”, Denis Nikitin. Hij zegt tot “White Rex” te behoren en heeft een kledinglijn. Na een Tik-Tokfilmpje verdween hij weer richting Oekraïne.  

Ondertiteling en vertaling via icoontjes onderaan

De politiek correcte “Der Spiegel” draait de zaak zo dat iedereen die tegen Putin is daaraan deel kan nemen, van liberalen tot anarchisten en neonazi’s. 

Putin heeft volgens de pro-Westerse opiniepeiler Levada een goedkeuring van 82% (mei 2023*). De 17% die tegen of neutraal is, zou dan die “partisanen” leveren…  Maar waar zijn dan de anti-Macron en anti-Scholz partisanen?  De meeste westerse leiders krijgen amper 30 of 20% voor en 70 of 80% tegen.

*https://www.levada.ru/en/ratings/

Tenax

Vorige bijdrage:

4 gedachten over ““Bestaan ze écht, de anti-Putin partisanen?”

  1. Is die Putin, waarvan hier sprake is, soms ook familie van Poetin??

    • Je weet waarschijnlijk wel dat de genaamde met “u” en de eveneens genaamde met “oe” één en dezelfde persoon zijn. Als redactie hebben we echter de originele versie van de schrijver behouden. Het gaat in beide versies om Владимир Владимирович Путин

      • Dank voor de verduidelijking. Het probleem is dat, als ik een Nederlandse tekst lees, ik niet de gewoonte heb om een u in een open lettergreep als oe uit te spreken, vier muren zijn voor mij geen vier moeren. De u-uitspraak is natuurlijk helemaal anders in een Duitse of Engelse tekst. En gelukkig lees ik Putin niet op z’n Frans, de mensen zouden denken dat ik putain bedoel… 🙂

Reacties zijn gesloten.