Besnijdenis is verboden. Niet dan?

Bijna 500 besnijdenisssen werden er in de maand november in Engelse ziekenhuizen uitgevoerd.  Per dag ca. 15 meisjes.  In oktober waren het er 455; een maand later 466. 

Deze cijfers stammen van het Health and Social Care Information Centre (HSCIC), waarbij men ermee rekening dient te houden dat een kwart van de aangesloten HISC-leden geen cijfers doorgeeft.  Het werkelijke aantal ligt vermoedelijk hoger.
Da’s zo één van de verrijkende aspecten van de multicul.  Waar deze praktijken vandaan komen, Afrika, het Midden-Oosten en Azië, wordt de besnijdenis beschouwd als de overgang naar het vrouw-zijn.  Iets zoals de Plechtige Communie bij de racisten al staat er bij besnijdenis geen exacte leeftijd op.  In elk geval gaan ze erop vooruit: als het in een ziekenhuis gebeurt veronderstellen we dat de instrumenten steriel zijn en dat het arme kind verdoofd wordt.

Besnijdenis is sinds 1985 bij wet verboden.  Op dit moment vindt het eerste proces plaats tegen een arts die het uitoefent: Dhanuson Dharmasena in het Wittington-ziekenhuis in Noord-Londen.  Volgens schattingen zouden elk jaar 20.000 meisjes onder de 15 in het Verenigd Koninkrijk het risico lopen deze barbarij te moeten ondergaan.  Wereldwijd werd het vrouw-zijn bij 130 miljoen vrouwen en meisjes op deze manier ingeluid.  Volgens Unicef mogen elk jaar 3 miljoen vrouwen en meisjes zich aan deze procedure verwachten.

Wanneer gaat de stoet der hypocrisie hiertegen protesteren?

FT

Independent

 

 

 

 

4 gedachten over “Besnijdenis is verboden. Niet dan?

  1. Zo, een plechtige communie is een daad van racisme ! Hoe dom kunnen sommigen toch zijn !

    • In alle eerlijkheid, Wim, dat was onze redacteur die even zijn satirische pen boven haalde…

  2. Ongeloofelijke barbaars . Nu de club van hypocrieten toch een feestje brouwen in het meest vrome olie- land kunnen ze aan de nieuwe Abdalha vragen of hij de schaamlippen en of , de clitoris van zijn zandbakkenrijk met rust wil laten want het is even pijnlijk als de ballen van Abdalha plat slagen

  3. Reactie op het postertje:
    Alleen totaal sexueel onbekwame mannen willen vrouwen besnijden.

Reacties zijn gesloten.