Berlijn, de verloren stad

Afbeeldingsresultaat voor berlin verlorenOp vakantie leerden wij deze zomer Ute kennen, een toffe dame uit het Münsterland, Westfalen.  Ute, die haar mening over de Duitse politiek niet onder stoelen of banken steekt.  Ute, die onverwacht in ons (“aus Belgien” ) een luisterend en sympathiserend oor gevonden heeft.  Ute, die “op het platteland” gaat winkelen omdat ze in de steden niet wil geconfronteerd worden met Merkels beschermelingen.  Ute, die boos is, zéér boos, woedend op de regimepartijen en de EU.

Als wij haar vragen of de Duitsers ‘total bescheuert’ geworden zijn om toch nog de regimepartijen de hand boven het hoofd te blijven houden – volgens onze bescheiden mening had de AfD 40% moeten halen – dan antwoordt ze droevig en quasi berustend ‘men heeft ons een eeuwigdurend schuldgevoel aangepraat’.  Juist, onze redactie noemt het de ‘Duitse erfzonde’.  

We hebben het dagelijks over politiek.  Ze is dankbaar, zegt ze, dat ze aan iemand haar gal kwijt kan.  Bij Duitse gesprekspartners ligt het moeilijk: niet voor Ute – zij maakt geen geheim van haar mening – maar wel bij mogelijke gesprekspartners, toffe mensen om een glas mee te drinken, om samen aan tafel te zitten, aan het strand te kuieren, maar een politiek gesprek met deze Struisvogelduitsers wordt herleid tot een monoloog.  Ze kijken voortdurend over hun schouder, alsof de Stasi meeluistert.  Ze worden merkbaar zenuwachtig, knikken instemmend maar antwoorden ontwijkend.  Weinigen hebben tegenargumenten of zijn multiculaanbidders.  En toch hebben zij niet voor de AfD gestemd.

Ute’s stokpaardje is Berlijn.  “Berlijn is verloren”, zegt ze.  En haalt voorbeelden aan, die ook bij Golfbrekers aan bod kwamen.  Het groen-rood waanzinnig beleid, de Sinterklaaspolitiek voor linkse thema’s, de onmacht van justitie, de criminaliteit, prostitutie, drugs, multiculproblemen, woningnood, de leugenpers…en het levendige stadsdeel Berlin-Neukölln.

“Schrijf er iets over,” vraagt ze.  Bij deze, Ute.  “Berlijn, de verloren stad”.

Heel actueel is het thema over de nieuwe speeltuin “Ali Baba en de 40 Rovers”:

Aardrijkskunde werd blijkbaar “abgeschafft“:

Arabische bendes delen de lakens uit in ‘Araberland‘:

“Pack’ die Badehose ein”, zong de Berlijnse Conny Froboess

Christenen dagen uit

De actieve “Linke Szene”

“Waar is dat feestje?”

Bijverdienste

En tenslotte het schandaal bij de politieschool, waar Merkels beschermelingen ‘positief gediscrimineerd’ worden.  ‘Vielfalt’ is het toverwoord, de vrouwelijke aspirant-agenten de excuustruzen.  “Kulturelle Veränderung”…   Ach…

Het Paard van Troje bij de Berlijnse politie

Berlijn, de staalkaart van de Duitse ‘samen’leving

Berlijn: Politie en Justitie geven het op.

 

 

9 gedachten over “Berlijn, de verloren stad

 1. Hallo redactie, zijn 11 video’s niet ‘n beetje van het goede te veel?

  En o ja, misschien ook eens, bij een volgend vakantiebezoek, aan Ute duidelijk maken dat jullie “aus Flandern kommen” ?

  • Video’s… waren het er 11? En zeggen dat we ons nog ingehouden hebben!…
   Flandern. Wees gerust. Hebben we gedaan. Maar we stellen steeds opnieuw vast hoe weinig ‘grote naties’ weten over kleinere landen. Over hun geschiedenis, taaltoestanden, regeringen. Hoogstens lezen ze iets bij de kapper of de wachtzaal van de dokter over de monarchie en dan weten ze nog niet welke koning tot welk ‘rijk’ behoort. Niet dat dit belangrijk is. Ze richten hun blik naar binnen, hebben weinig belangstelling voor wat er buiten hun landsgrenzen gebeurt.
   En zelfs onze meest geliefde buren, de Nederlanders, hebben zelden enige affiniteit met Vlaanderen. Voor hen zijn we allemaal ‘pelgen’.

   • “En zelfs onze meest geliefde buren, de Nederlanders, hebben zelden enige affiniteit met Vlaanderen. Voor hen zijn we allemaal ‘pelgen’.”
    Tja, net zoals elke Nederlander ‘n ‘Hollander’ is voor een groot gedeelte van de Vlamingen…

 2. Geachte redactie,
  Dit is de derde poging om op dit artikel een reactie te plaatsen, de vorige 2 verdwenen na het ingeven van de “code”.
  Niet enkel Berlijn is een verloren stad, we moeten niet verder zoeken dan in ons eigen Vlaanderen. In Antwerpen, Borgerhout zetten allochtonen de laatste weken de boel regelmatig op stelten. In Gent kraken Roma’s bewoonde huizen van bewoners die een weekend naar zee of de Ardennen zijn. Zowat overal in Vlaanderen rijden tegenwoordig “trouwstoeten” van Turkse origine rond die het niet nauw nemen met verkeersregels en veiligheid. We hebben zelfs burgemeesters van Vlaamse steden die hun politiekorps te wit vinden. Enkele jaren geleden bezochten wij Parijs, bij onze aankomst met de Thalys in Parijs-Noord wisten wij niet wat we zagen. Wijlen Ray vroeg me daar over een reisverslag te maken wat hij op Angeltjes zou zetten. Helaas heb ik dat niet gedaan. Niet enkel Berlijn, Antwerpen, Gent, Brussel, Parijs zijn verloren steden. Gans West-Europa is verloren. Het is niet meer 5 voor 12 maar 10 na 12. Het opruimen van de rotzooi veroorzaakt door regerende en linkse politici moet dringend gaan beginnen. Laten we in 2018 al een voorsmaakje geven van wat het in 2019 zou moeten worden. (code 5×4=)

  • Walter, wij zitten ook sinds gisteren in hetzelfde schuitje. Heb deze ochtend niet veel anders gedaan dan de cavalerie op te roepen. Voorlopig schijnt alles terug te werken.

   • Veel sterkte, hopelijk blijft alles werken, voor jullie en voor ons. 😉

Reacties zijn gesloten.