“Bedevaart” in Wenen

Naar verluidt zouden volgens de poco media ca. 10.000, volgens andere bronnen tienduizenden “gelovigen” in Wenen deel genomen hebben aan deze “bedevaart” voor de vrijheid.

Die größten Journalisten- und Politikerlügen zur Wien-Großdemo widerlegt (wochenblick.at)

Een nieuwe tactiek: er werden zondag 17 betogingen aangemeld, die allemaal verboden werden. Daarop besloten de organisatoren die om te dopen tot een bedevaart, “want niemand kon hun recht op vrije geloofsbeleving verhinderen”.

En zo verzamelden zich tegen 11 uur de eerste betogers in de Volksgarten voor een bijeenkomst met als motto “Österreich braucht Jesus” (Oostenrijk heeft Jezus nodig). Het bisdom Wenen had daarvoor nog gewaarschuwd als “misbruik van geloofsvrijheid”.

https://www.diepresse.com/5930548/erzdiozese-wien-warnt-vor-pseudokirchlicher-corona-demonstration

De betogers namen vooral regeringsleider Kurz op de korrel. Eisten zijn ontslag en scandeerden “Wir sind das Volk”.

De poco media hadden het over chaos en geweld, uni sono met ÖVP binnenminister Hebammer die zelfs een “parlementsbestorming” liet optekenen. Een gefilmde reportage toonde de processie die aan het gebouw, waarin niemand aanwezig was daar het gerenoveerd wordt, voorbij ging, zonder “bestorming”. (…)

Was in Wien gelang: Friedliche Revolution auf der Straße (wochenblick.at)

Uiteindelijk begeleidde de politie – zoals het hoort bij een aangemelde betoging – heel de bedevaartstoet i.p.v. hen – zoals de binnenminister bevolen had – met geweld uiteen te drijven.

Opmerkelijk: politie op kop die de helmen afneemt…