Partijraad N-VA kiest nieuwe ondervoorzitter(s)

Opportunist - de betekenis volgens Nick Felix

Dat er meerdere personen zich kandidaat gesteld hebben om de acolieten van de Grote Leider te spelen – in afwachting van diens pensionering in het jaar 2035, 2036, 2037?? – is zonder meer een blijk van het Grote Democratiegehalte van de Nieuwe Vlaamse Alliantie.

Er wordt volop gespeculeerd wie de favoriete kanshebbers zijn. Lorin Parys, die zichzelf wil opvolgen, en één der geroepenen: Theo Francken, Anneleen Van Bossuyt, Kathleen Depoorter, Valerie Van Peel én Assita Kanko. Met die poco kaarten heeft Theo Francken het bijzonder moeilijk om zich te profileren.

Onze redactie vraagt zich af wat ‘Ebbenhouten’ Assita Kanko bezielt om aanspraak te willen maken op het ondervoorzittersschap van een partij die zich – toch nog altijd – Vlaams-nationalistisch noemt en die zij nog niet zo heel lang geleden verketterde: “Nationalisme gaat de Vlaming niet redden… Ik kan niet anders dan vaststellen dat nationalisten te weinig ambitie hebben voor Vlaanderen… ” Bij Kanko is dat alleszins geen probleem. Eerder integendeel. Of de N-VA, of Vlaanderen ermee gediend is, durven wij te betwijfelen.

Op 15 december 2018 verbaasden wij ons niet alleen over de wereldvisie van de N-VA maar ook over de démarche van Kanko. Zou er iemand zo vriendelijk willen zijn dit in de mailbox van de N-VA partijraad te willen bussen?

1 gedachte op “Partijraad N-VA kiest nieuwe ondervoorzitter(s)

  1. Beste redactie,

    Mag ik jullie er even op attent op maken dat op 8 februari 2011 Marie-Rose Morel, deze mooie, combatieve en intelligente vrouw veel te vroeg is overleden op 38 jarige leeftijd. Ja, 10 jaar reeds. Een triest verhaal dat hier toch wel plaats zou moeten vinden voor een eerbetoon, vind ik.
    BDW heeft dit ooit nog proberen te recuperen. Zielig.

Reacties zijn gesloten.