Ban Ki Mutti

Merkel madIn Berlijn wordt luidop gespeculeerd over Angela Merkels toekomst.  Ze zou zich in 2017 niet opnieuw kandidaat stellen als kanselier.  Haar grootste vrees: niet herverkozen te worden en zich te moeten terugtrekken.    Zuster Angela – of liefkozend Mutti –  zou op zoek gegaan zijn naar nieuwe horizonten en speculeren op de troon van Ban Ki Moon (71), wiens tweede ambtstermijn als secretaris-generaal van de VN op 31 december 2016 afloopt.  Vandaar haar oproep aan heel de wereld om toch maar snel Duitsland te overspoelen met “vluchtelingen”.

Dat ze op pensioen zal gaan houdt niemand voor mogelijk.  Daarvoor is ze te machtsgeil.  Men kan zich de vraag stellen hoe men zich later haar carrière als kanselier zal herinneren.  Met uitzondering van het buiten werking stellen van Europese verdragen  van Dublin en Schengen en de demografische verandering van Duitsland valt er niets te vermelden.

Als teken aan de wand geldt de oprichting van de campagne Woman Secretary General (WomanSG) met als doel een vrouw als opvolgster van Ban Ki Moon  te doen verkiezen.  Wereldwijd wordt er druk gelobbyd en aan een lijst met geschikte kandidates gewerkt. De bekendste “geschikte” kandidate is uiteraard Angela Merkel.

Midden in de vluchtelingencrisis reisde ze met een half kabinet naar de Braziliaanse presidente Dilma Rousseff, de belangrijkste vrouw van Zuid-Amerika, gesteund door de achtste grootste economie.    Ook in New York kon de VN-top  op haar aanwezigheid rekenen, waarbij ze goedmoedig de huldeblijken als de Duitse Mutti Angela in ontvangst nam, niet gehinderd door enig schuldgevoel terwijl Europa in de door haar veroorzaakte chaos wegzinkt.  “We kunnen de wereld ten goede veranderen!  We moeten er nu aan beginnen te werken.”

Een tijdje geleden mocht Columbia het initiatief nemen tot een petitie, waarbij een vrouw aan het hoofd van de VN geëist werd.  40 staten hebben al ondertekend.

Bundeskanzlerin Angela Merkel (2012): Wir schaffen das Foto: picture alliance/dpaElke kritiek wuift ze hoogmoedig weg alsof het majesteitsschennis is.  Zelfs op de fractievergadering van de Union wou ze bij navraag over haar bevel Dublin II buiten werking te zetten niets anders kwijt dan: “Het is mij eender of de vluchtelingenstroom mijn schuld is.  Ze zijn hier nu.”
Of tijdens een persconferentie: “Ik moet eerlijk zeggen: als we nu beginnen ons te verontschuldigen omdat we in noodsituaties een vriendelijk gezicht tonen, dan is dat niet mijn land.”
Gemakkelijk praten met een jaarsalaris van zes cijfers, een feudaal pensioen, kogelvrij glas in de ramen, een gepantserde wagen en 24 op 24 u bescherming.
De mediakanselier, die neerkijkt op haar volk, dat volgens haar normen niet humanitair genoeg is.  In politiek Berlijn noemt men haar intussen spottend Ban Ki Mutti.

FT

2 gedachten over “Ban Ki Mutti

 1. Geef het mens een job die beter bij haar mogelijkheden past, gids in de Bundestag bv.

 2. Bijna honderd jaar geleden , brak ” Den Groote Oorlog ” uit ! Nu zijn Allah en zijn verliezers , met hun grote invasie aan de beurd .

  Het rijke westen met zijn beschaving , zijn vooruitgang , sociale voorzieningen enzovoort , daar kunnen de Moslims enkel maar van dromen want hun godsdienst stak daar een stokje voor , ze kwamen nooit ver vooruit.

  Ze mogen niet dit , ze mogen niet dat …maar stelen van ongelovigen …dat mag !
  Dus met zen allen op weg naar het beloofde land , geen veertig jaar dwalen door de woestijn , maar op zee , met bootjes die gemakkelijk zinken , geen bezwaar , de kustwacht is daar , om de mensen in de nood te redden .

  Met bus of trein gaat het verder naar hun bestemming…en de opvang daar , is geweldig ! “” Welkom Vluchtelingen”” Duitsers, Zweden , Belgen enzovoort , ze zijn allemaal bijzonder ontroerd , want die foto’s van enkele aangespoelde lijken , heeft gewerkt op hun gemoed

  Maar het is voor Moslims moeilijk , hun grote smoel in toom te houden… Ze “eisen” dit , ze ” eisen ” dat . Je moet en zult het ons geven , wil jij ongelovige…. , blijven leven !

  Slechts enkelen zien het gevaar en verzetten zich uiteraard ! Maar de massa blijft onnozel en dom , ze graven hun eigen ondergang !

  Maar voor ieder van ons , zal heel die miserie ooit eens eindigen , als we op ons wolkje drijven ! Want geef toe , de aarde met zijn menschen , ze doen niets anders , dan elkaar te pesten . Slechts hier en daar enkele goeien met andere woorden dat zijn de rechtsen
  Rene Gezellige

Reacties zijn gesloten.