Armee oder Arbeitsdienst

CDU-volksvertegenwoordiger wil de dienstplicht herinvoeren.
Leger of dwangarbeid voor Duitse jeugd als hulp aan “vluchtelingen”.
Om de Chinese vrijwilligers die “vluchtelingen” ter zijde staan te ontlasten eist de CDU-volksvertegenwoordiger in het fed. parlement, Eckhardt Rehberg, de dienstplicht voor jonge mensen: “Wij hebben de dienstplicht nodig.  Anders kunnen we de toevloed van de vluchtelingen en hun integratie niet aan.”  Meerdere leidinggevende CDU-politici zien het ook zo.

Een opmerkelijk voorstel: de parlementair wil zich ervoor inzetten dat jonge mannen en vrouwen na hun schoolopleiding de keuze krijgen: een jaar naar het leger (Bundeswehr) of een jaar “sociaal engagement”, de Arbeitsdienst.

Rehberg zou met zijn visie niet alleen staan; men stelt dat men wel zal zien hoe de geesten zullen rijpen binnen een half jaar.   Hij illustreert zijn eis met de vaststelling dat het bobijntje van de meeste Gutmenschen-vrijwilligers bijna afgelopen is.  Vandaar de noodzaak, volgens Rehberg, om in vele maatschappelijke gebieden, ontspanning te brengen. Of zijn idee in andere maatschappelijke gebieden juist voor méér spanningen zal zorgen en of dit verplicht dienstjaar (leger of sociaal) slechts voor Duitse jonge mensen geldt, werd niet bekend gemaakt.

Arbeitsdienst-groepering Beieren

Ook de binnenlandminister van de gewestregering Mecklenburg-Vorpommern, Lorenz Caffier (CDU), zit op dezelfde golflengte.  Die ziet kansen in een jaar verplichte militaire dienst om de nodige  opvolging te verzekeren.   Maar hij wijst categoriek de insinuatie van de hand dat hij via een achterpoortje de verplichte militaire diensttijd wil invoeren. Het zou slechts om een noodmaatregel gaan wegens de dreigende humanitaire catastrofe en de toenemende verplichtingen van de Bundeswehr in binnen- en buitenland.

De federale binnenminister voor het gezin is niet echt overtuigd.  Zij wil meer banen voor vrijwilligers.  Manuela Schwezig (SPD) wil liever 10.000 bijkomende – onbetaalde – banen bij de federale vrijwilligersdienst creëren en die voor de vluchtelingenhulp inzetten.  Deze soort burgerdienst voorziet onderkomen, eten & drinken, kleding, zakgeld (2014: max 363 euro)  en sociale zekerheidsbijdragen.

Voorlopig telt de bunte Bundesrepubik 760.008 geregistreerde asielzoekers.  Over het aantal niet geregistreerde en verdwenen migranten tast men in het duister vermits men “zwarte” vluchtelingen niet kan tellen.

Epochtimes

4 gedachten over “Armee oder Arbeitsdienst

  1. Ik vermoed dat die ‘vluchtelingen’ zelfs hun eigen tanden niet moeten poetsen, dat doen vrijwilligers wel voor hen. Ik herken weer volop de waanzin en het overdrijven van de nationaalsocialisten.

    • Ik denk dat bij de Nationaal socialisten het probleem al lang zou opgelost zijn, het had nooit kunnen ontstaan

  2. Met andere woorden, dienstplicht om gedwongen de “vluchtelingen” te helpen. Het vaderland verdedigen tegen deze invasie is niet van tel. Waarom zijn er in 40/45 van vorige eeuw zo velen gesneuveld voor onze vrijheid? Ik stel mij deze vraag om dat ik verleden week op de Amerikaanse Militaire begraafplaats in Sandweiler (Groothertogdom Luxemburg) was, voor de derde keer. Als je 5000 graven ziet, dat zet je aan het denken. Misschien een uitstap voor de EU dictators??? Natuurlijk met een etentje achteraf want dat zijn ze zo gewoon. Juncker kan dat wel regelen, het is bij wijze van spreken in zijn achtertuin.

  3. Het bewijst dat die Fluchtelinge niet voor zichzelf kunnen zorgen , zelfs hun achtergelaten smeerlapperij opruimen kunnen of willen ze niet . De regering wil ze zo spoedig mogelijk aan een job helpen , waarom proberen ze niet hun Fluchtelinge een opleiding te geven als Fluchtelinge- helfer , liefst vrouwen , want werken is voor dat soort Fluchtelinge-mannen beneden hun waardigheid . Ongelovige Duitsers en vrouwen zijn daar meer geschikt voor trouwens dat staat in hun Koran-brochure

Reacties zijn gesloten.