“Alleen in de politiek gaan verliezers met de prijzen lopen.”

Afbeeldingsresultaat voor spitsroeden lopen
Goede saec moet dic na zeech door den spietsen danssen; Voor goey rechters ist goet, anders ist mommescanssen, Hendrick Goltzius (ca. 1500)

Wij zijn geneigd Johan Sanctorum in zijn analyse ‘Homo Flandriens’ voor een stuk gelijk te geven. Ook onze redactie ziet hoe Tom Van Grieken rauw opgediend en verteerd dreigt te worden. Zoals bv. ook gisteren in Terzake bij de (vals)glimlachende Kathleen Cools. Na een weinig genuanceerde terugblik in het verleden moet Tom spitsroeden lopen. Eender welk antwoord hij geeft… Tom moet hangen, zich tegenspreken, bewijzen hoe “ranzig” zijn partij wel is.

“De kiezer heeft de kaarten geschud. Dit vreselijke cliché, dat op zich al een bevestiging is van de onmacht van de burger tegenover de particratie, dook deze dagen weer overal op. Inderdaad heeft hij de kaarten geschud, als een kind dat eens mag ‘schaffelen’, maar het spelen is voorbehouden aan de grote mensen, zijnde de politici die hun verantwoordelijkheid gaan opnemen. Lees: de taart, gebakken op 26 mei, moeten verdelen en met elkaar deals moeten sluiten rond postjes. Maar toch eerst even dat VB-varkentje wassen.” Lees verder…

3 gedachten over ““Alleen in de politiek gaan verliezers met de prijzen lopen.”

 1. Niet alleen bij de brt maar zeker ook bij de (v)tm zitten ze sinds zondag op de wc en maar sch… op de uitslag in plaats van een rode neus op te steken en met hun vriendjes in het buitenland snertprogrammatjes te fabriceren.

 2. Tja, het is maar vanuit welk standpunt je alles bekijkt.

  “De vraag is, zou Van Grieken naar de koning gegaan zijn als hij niet het gevoel had dat het cordon kraakt?”

  De tijd zal het uitwijzen. Maar dat er iets fundamenteel veranderd is, staat buiten kijf.

  Ik heb het artikel van Johan Sanctorum in Doorbraak.be gelezen. Het kan zijn dat hij gelijk heeft, maar ook het omgekeerde kan.even goed het geval zijn. Hij gaat er b.v. van uit dat de proteststemmers de volgende keer zullen afhaken, omdat het weeral niets geworden is. Het kan zijn dat dit juist die mensen en nog vele anderen gaat aanzetten om het tegendeel te doen.

  Pieter Bauwens heeft over het succes van het VB in Doorbraak.be eveneens een artikel geschreven, met heel interessante beschouwingen, waar ook heel voor te zeggen valt. Hieronder de link.

  https://doorbraak.be/vlaams-belang-is-een-normale-partij/?utm_source=newsletter-1154&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

Reacties zijn gesloten.