Achter de coulissen van “spontane tegenbetogers”

Het Bundesland Thüringen betaalt meer dan 41.000 euro voor de “correcte” mening

Sinds jaren worden professionele betogers door Thüringen betaald om tegen betogingen te protesteren, die volgens de gewestregering politiek incorrect zijn.

Er staan 46 “verenigingen” met arbeidswillige “tegenbetogers” op de lijst.  Enkele voorbeelden:  Arranca e.V. Kirchheim, Graswurzel Netzwerk e.V. Weimar, de JUSOS van de SPD Thüringen (jonge sossen), de Naturfreundejugend, het Stadtjugendpfarramt Jena, de Studierendenrat van de Jena universiteit en de  Verein zur Förderung von Demokratie und Toleranz e.V. Weimar. (sic)
Al deze verenigingen werden door de gewestregering tussen 18 februari 2012 en 20 april 2015 voor hun deelname aan tegenbetogingen betaald.

41.263,20 euro heeft Thüringen voor “professionele” betogers uitgegeven.  Deze mensen namen tot op heden aan negen tegenbetogingen deel.  Het resp. document, met de veelzeggende titel: “Subsidies uit het gewestprogramma voor democratie, tolerantie en wereldopenheid voor vervoer naar tegenbetogingen bij rechts-extreme optochten”  is op de server van de Thüringer Landtag te vinden . Vanuit het standpunt van de Thüringse overheid is het volkomen legitiem belastinggeld aan professionele tegenbetogers uit te geven om de verwerpelijke mening van “nazi’s” te overroepen.  Uiteraard beslist de Thüringse overheid wie al dan niet dit stigma verdient.

Het antwoord op de vraag van volksvertegenwoordiger Henke (AfD) naar de vrijheid van meningsuiting, recht op betoging en het ingrijpen van de regering, resp.  het de facto beknotten van die vrijheid, antwoordde het ministerie van onderwijs, jeugd en sport:

“Het is niet de taak van de de gewestregering grondwettelijke regelingen naar waarde te schatten.  Een “de facto ondermijnen van dit recht” zien we niet.  Door de ondersteuning van burgersamenlevingskrachten bij betogingen tegen het rechts-extremisme wordt het betogingsrecht mogelijk gemaakt en niet beperkt.”   

Volgens die redenering wordt het recht van betoging juist uitgebreid als de regering tegenbetogers recruteert.

De Thüringse regering wordt gevormd – verrassng! – uit de Linke, de SPD en de Grüne.  Nogal wiedes dat ze er geen graten inziet professionele betogers met belastinggeld te betalen om haar eigen visie op de samenleving kracht bij te zetten.
Al laten ze nog andere mogelijkheden liggen.  Ze zouden ook “vluchtelingen” kunnen inzetten.  Twee vliegen in één klap.  Pakkende beelden op tv, de “vluchtelingen” verdienen een centje bij en ze integreren meteen in de linkse maatschappij. Kiesvee voor het rapen.

De volledige lijst der gekochte betogers vindt u hier.

Een voorbeeld van de manier waarop de media met poco berichtgeving omgaan:

FT

 

4 gedachten over “Achter de coulissen van “spontane tegenbetogers”

  1. ‘Volgens die redenering wordt het recht van betoging juist uitgebreid als de regering tegenbetogers recruteert. ‘
    Ze doen dat dan ook bij linkse betogingen neem ik aan?

    • Tja, kunnen we niets aan veranderen, René, tenzij we Duitsland annexeren en verplichte taalcursussen Nederlands opleggen.

Reacties zijn gesloten.