786: verboden!

786-1786: verboden!

Een Zweed van Skurup wou de toelating voor zijn autonummerplaten met de cijfercombinatie 786 verlengen en kreeg een weigering van de dd. overheid.  Hij moet zijn platen binnenbrengen en andere aanvragen zo hij nog met zijn wagen de weg op wil.
Volgens de overheid is de cijfercombinatie een religieuze boodschap en er zouden eventueel, desgevallend, misschien, wellicht, allicht, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid bepaalde personen zich door het gebruik ervan gekwetst kunnen voelen.    Zaken die alluderen naar bv. religie, drugs of sex worden niet goedgekeurd.

Naar verluidt zou 786 in verband kunnen gebracht worden met ‘bismillah‘, wat zoveel betekent als ‘in de naam van Allah’, één van de meest voorkomende zinnen in de koran.  Men geeft toe dat het misschien ver gezocht lijkt, maar in sommige gevallen is men beter voorzichtig.   Eigenlijk had de wageneigenaar nooit een dergelijke nummerplaat mogen uitgereikt krijgen.

Andere verboden nummerplaatcombinaties zijn 666 en ACAB, wat zoveel betekent als ‘all cops are bastards’ (alle politie-agenten zijn smeerlappen), evenals de numerieke interpretatie 1312.    Voor wie het niet snapt: men telt de volgorde van de letters in het alfabet.

Hoe de overheid erachter gekomen is dat  786 een religieus verband heeft?  Gewoon, door te googelen.
De automobilist is ontgoocheld maar hij moet zich er gewoon bij neerleggen.  Hij kan niet in beroep gaan: hij moet zijn oude nummerplaat inleveren, maar hij mag het altijd later nog eens proberen.  Alsof die man tot Sint Juttemis op zijn nummerplaat kan wachten!

Naar verluidt zou de mystieke betekenis van 786 zelfs bij moslims niet goed bekend zijn.   ‘Bismillah‘ betekent zoveel als ‘Onze Vader’ bij de christenen.

Wie meer over de betekenis wil weten, verwijzen wij naar de uitleg bij  Yahoo.
en naar deze video met de professionele uitleg van Dr. Zakir Naik:

We hebben toch nog een en ander opgezocht.  Volgens Islamgreatreligion  is de cijfercombinatie 786 juist heel geliefd in de moslim wereld.  In filmen, tv-series e.a. waar 786 in voorkomt, krijgt men directe hulp van Allah bij problemen.  786 in autonummerplaten, gsm of telefoonnummers is bijzonder geliefd.  In Indië kost een gsm-nr. zonder 786: 200 INR ($ 5), mét: 786 5000 INR ($ 100).  Ongelovigen moet zelfs nog een extraatje méér  betalen om deze geliefde cijfers te kunnen gebruiken.

Nu zijn wij verward.  De Zweden verbieden 786, de Indiërs betalen er een bonus voor.  We zullen eens bij het Spionnencentrum informeren wat ons te doen staat.

Skanskan

5 gedachten over “786: verboden!

   • Nochtans, tenzij dit onlangs zou veranderd zijn, dragen de nummerplaten van de voertuigen die in de stad Hamburg ingeschreven zijn de letters HH (Hansestadt Hamburg).
    Het betreft hier dus de vaste eerste letters van de nummerplaat en niet de daaropvolgende letters (en cijfers) die men in Duitsland nog altijd zelf kan kiezen…

    • Klopt wat betreft de kenletters voor de Hansestadt Hamburg en we hebben we dat ook in het artikel, waarnaar we verwezen bij een reactie van Frans, geschreven. De letters in de nummerplaat kan men kiezen (zoals hier nu ook het geval is tegen een meerprijs), maar niet als die de initialen vormen van een nazikopstuk of verwijzen naar de naziperiode. https://www.golfbrekers.be/politiek-correcte-waanzin/

 1. ‘k door toeval een gepersonaliseerde plaat,nl:1-DLO… Wat door m’n kleinkinderen geprezen is,nl ; DE LIEFSTE OPA !

Reacties zijn gesloten.