“10% der Duitsers wil Hitler terug”

“10% der Duitsers wil Hitler terug,” is de conclusie van een enquête in Duitsland.

N.a.v. het verkiezingssucces van de AfD en de blijvende protesten tegen de vluchtelingenstroom werd er een enquête, “Die enthemmte Mitte”  (Het centrum zonder remmingen) door onderzoekers van de universiteit van Leipzig georganiseerd om vast te stellen hoe rechtsextreem de Duitsers nu eigenlijk zijn en wat er in hun hoofden omgaat.

2420 personen werden ondervraagd.  De resultaten werden ‘verontrustend’ genoemd.  De helft  van de bevolking zou zich ‘door de vele moslims… soms als een vreemdeling in eigen land voelen’.  Bovendien wil 41% der Duitsers dat moslims geen toegang tot Duitsland zouden mogen krijgen.

Bijna 2/3 van de enquête-deelnemers bleken de mening toegedaan dat de meeste asielzoekers in hun thuisland niet vervolgd worden.  En 81% van de deelnemers vonden dat de overheid bij het toekennen van asiel niet zo grootmoedig zou moeten zijn.

Doch niet alleen asielzoekers zijn de Duitsers een doorn in het oog: 58,5% der Duitsers vinden dat Roma en Sinti zigeuners naar criminaliteit neigen; de helft van de bevolking zou deze bevolkingsgroep het liefste uit de binnenstad verbannen zien.
Bovendien zouden holebi’s ook niet op veel sympathie kunnen rekenen.  “Klassieke’ rechtsextreme meningen blijven in het algemeen overeind: zoals jodenhaat, vervreemdingsangst, “Führerfantasie” en een bagatelliseren van het nazi-verleden.   Al kon er een verschuiven van “oude” rechtse posities naar agressie tegen bepaalde groepen, die in de maatschappij op grotere sympathie kunnen rekenen dan de verheerlijking van de nazi-tijd.   Kortom, stelde men vast, een moderniseringskoers van de rechtsen.

Elke tiende Duitser vond het nationaal-socialisme en Hitler niet eens zo slecht.  Het had ook zijn goede kanten.  De misdrijven uit de nazi-tijd worden overdreven, meent ca. 10%.  Bovendien heeft Duitsland nood aan een sterke leider.

De algemene xenofobie is in Duitsland wijd verspreid.  Een derde van de Duitse bevolking is de mening toegedaan dat hun land “door de vele vreemdelingen in een gevaarlijke mate vervreemd wordt”.  En 25% meent dat men vreemdelingen terug naar hun thuisland moet sturen als er een tekort aan arbeidsplaatsen is.   Niets nieuws onder de zon.  Deze mening was er altijd al, nam niet toe, maar is blijvend.
De studie wil aantonen dat ‘rechtse’ mensen bereid zouden zijn geweld te gebruiken om hun mening kracht bij te zetten.  Bijna 20% van de deelnemers verklaarden “fysisch geweld tegen vreemdelingen” niet ondenkbaar.  En een bijkomende 28% zouden zelf hun handen niet vuil maken maar vinden het positief dat “anderen op deze wijze voor orde zorgen”.
Vooral bij AfD-sympathisanten en kiesweigeraars zijn rechtse / extreemrechtse meningen verspreid.  Ze zouden bij de AfD een thuishaven gevonden hebben.
De onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het potentieel voor zgn. rechts-populistische partijen nog niet uitgeput is.  De Duitsers zouden in vergelijking met andere Europese landen ergens in het midden liggen.  In Oostenrijk is de toestand ‘bedreigender’.

OE24.at

Deutsche Gesellschaft wird radikaler

11 gedachten over ““10% der Duitsers wil Hitler terug”

 1. “2420 personen werden ondervraagd”…
  Werkelijk een representatief staal op een bevolking van +/- 82 miljoen!

  • Je vergeet de analfabeten van de 82 miljoen in mindering te brengen…

   • Desgewenst wil ik 2 miljoen analfabeten in mindering brengen maar een zg. enquête met 2420 deelnemers blijf ik onrepresentatief vinden.
    Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat ‘men’ deze enquête inricht en wil gebruiken als bewijs voor wat zij, de inrichters, als… bewezen willen zien.

 2. Als den “Dolf” en de “nazi’s” na al die jaren nog zo een gevaar vormen, kan dit gevaar eenvoudig geneutraliseerd worden door gewoon de waarheid te zeggen over o.a. :
  -wie was den “Dolf” en wat heeft hij gedaan in zijn “jonge jaren…”en wat wist Dollfuss over den Dolf,
  -welke occulte machten gingen er schuil achter hem, en naar welk stad in het buitenland liepen de sporen van de occulte machten,
  -wie heeft den “Dolf en de nazi’s uiteindelijk aan de macht gebracht,
  -wie heeft deze gefinancierd,
  -wie heeft er zaken mee gedaan, ook nog tijdens WO II,
  -wie heeft de pogingen doen mislukken om den “Dolf” af te zetten, voor en tijdens WO II,
  -wie waren de verraders in het Duitse leger tijdens WO II ,
  -wat was het werkelijke doel van W O II,
  -wie en wat ging er schuil achter de Holocaust,
  -wat was de rol van Stalin en van het Molotov Von Ribbentrop pakt,
  -wat was de genetische afstamming van tal van nazi kopstukken,
  -wat staat er in de Rakowski papers…(Red Symphony)..
  enz..enz…
  Antwoorden op al deze vragen zullen zeker helpen om klaarder te zien..maar de kans dat al deze vragen zullen gesteld worden is echter onbestaande.. de antwoorden zijn immers van aard de samenzweerders te ontmaskeren.

  • “Antwoorden op al deze vragen zullen zeker helpen om klaarder te zien…”
   Het is goed om deze vragen te stellen maar het zou nog interessanter zijn mochten er, naast deze vragen, ook de concrete antwoorden te lezen zijn…
   (Vage verwijzingen naar de NWO lijken mij niet erg concreet te zijn.)

 3. Ik denk dat de enquète van BILD representattiever was: een 450.000 respondenten maar met hetzelfde resultaat….toch wat de alsielinvasie betreft .Dat zal toch zeker de schuld niet zijn van dat boek en die film “Er ist wieder da…” Anders ziet het er slecht uit voor de acteurs, regisseur enz…..

 4. beste Lovenaar, vergeef mijn onwetendheid over de talloze manipulaties die achter het nazisme verborgen zitten, uw artikel kittelt mijn nieuwsgierigheid,
  misschien kan je (of iemand anders) mij en de lezers wat lectuur (NL, Fr of E) aanbevelen die dit alles omvat?
  Of moeten we zelf links en rechts op sprokkeltoer gaan?
  Ik zou hierover heel graag bijleren.

  En wellicht zullen er dan parallellen te trekken zijn tussen de recente geschiedenis, zeg maar waar despoten uit Irak, Egypte, Lybië en andere van die apenlanden, eerst int lang en int breed door de Westerse (eveneens) despoten onvoorwaardelijk gesteund werden en dan plots verketterd werden.

  • ‘Mit Goebbels bis zum Ende’ van Wilfred von Oven brengt al heeel veel duidelijkheid;

   • Anna, ik heb het al meermaals vastgesteld: gij beschikt over de goede lektuur:-)

  • quousque
   Ik zal een antwoord voorbereiden.. met bronnen die voor iedereen raadpleegbaar zijn. Het komt dan aan de lezers toe, hier de passende besluiten uit te trekken, of verder te zoeken.
   Wel een beetje geduld.

 5. M.i. is merkel véél gevaarlijker dan hitler en dat was al een gigantische smeerlap en volksmoordenaar.
  Ik ben het wel eens met “grenzen sluiten en geen islamiet meer doorlaten en starten met het verwijderen van aanwezige islamieten” die barbarij hoort niet en nooit thuis in onze westerse samenleving, wij respecteren onze vrouwen en wij beschermen onze kinderen.
  Politiekers die deze smeerlapperij beschermen zullen de rekening voorgelegd krijgen.

Reacties zijn gesloten.