Op naar het land van de samba

Naar verluidt zouden er steeds meer landverhuizers van Guinea in West-Afrika naar Brazilië trekken.  De overtocht naar Europa zou te gevaarlijk,  Europa zelf niet meer de aantrekkingskracht van het aards paradijs hebben.    De smokkelaars vragen hiervoor het luttele bedrag van 2700 USD.  In vergelijking met de smokkelroute via de Griekse eilanden en de Balkan: niet eens zo duur.  Met een kleine vissersboot naar een schip dat de Atlantische Oceaan zal oversteken richting Brazilië.

Brazilië wenkt.  Of is het uiteindelijke doel de VSA?

Als we nu eens de ‘vluchtelingen’ bij hun aankomst een cruise aanbieden naar Zuid-Amerika?

 

1 gedachte op “Op naar het land van de samba

  1. Een mogelijke verklaring kan zijn dat naast Guinea, ook Portugees Guinea ligt. (=huidige benaming : Guinee-Bissau). en waar de taal het Portugees is.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Portugees-Guinea
    Gezien het Portugees ook de taal is van Brazilië, kan dit van aard zijn de “zaken” te vergemakkelijken. Bovendien vallen de Afrikanen er met hun huidskleur niet op, zeker niet in het noordelijke deel van het land. Neem daarbij de welig tierende corruptie..met een “misdaad” die een wezenlijk bestanddeel is van het land.
    Brazilië biedt dan ook heel wat opportuniteiten voor deze “immigranten”.. waarna een poging kan gedaan worden om door te stromen naar de VSA en EUSSR.
    Dit laatste dan via Portugal. (=een weinig gekende invoer haven!!!).

Reacties zijn gesloten.