Zwitserland: toegestane discriminatie, EU-chantage

Zoals ook bij ons door het Spionnencentrum toegepast, kan discriminatie van een meerderheid door een minderheid niet bestaan.
In Zwitserland is het thema actueel.  Aanleiding was een advertentie van een Turk, die zijn woning niet aan Zwitsers wil verhuren.

«3,5-Zimmer-Wohnung, ab sofort, günstig, keine CH», zo luidde de tekst in de ‘Rheintaler Boten’, waarbij duidelijk gemaakt werd dat Zwitserse huurders niet welkom zijn in de woning van een Turkse eigenaar.  Twee personen legden klacht neer wegens discriminatie en kregen ongelijk van Justitie.  Vervolgens wees ook de federale rechtbank de eis af.  SVP federaal volksvertegenwoordiger Lukas Reimann wil dat de wetgeving gewijzigd wordt.

Discriminatie bestaat slechts als het gaat om het ras, etnische afkomst of godsdienst.  Het federaal parlement wil uitbreiding met ‘seksuele oriëntering’.  Lukas Reimann wil daar nu ook de ‘Zwitsers’ aan toevoegen.  Daar zit echter een haakje aan vast: als men de Zwitsers opneemt, dan discrimineert men alle andere nationaliteiten.

Wat als men nu discriminatie omwille van de nationaliteit, zonder specifieke benoeming,  in het strafrecht zou opnemen?  Ook dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn; het zou betekenen dat men bescherming biedt aan een groep met wettelijk verkregen burgerrechten. Burgerrechten, alsof die nog in aanmerking komen voor bescherming… We denken dan even aan onze Justitie, die misdadigers vrij laat rond lopen, een overheid die spionnen inzet mocht men het aandurven de voorkeur aan een Vlaamse poetsvrouw te uiten, die ouders aan de schandpaal nagelt omdat ze enkele dagen voor 1 juli met hun kinderen op vakantie gaan.  Het recht op een veilige samenleving is blijkbaar ondergeschikt aan de rechten van criminelen.

Lukas Reimann zou de discriminatiewet liefst helemaal omgegooid – veralgemeend – zien.  Zonder de opsomming van de te beschermen eigenschappen, zoals ras, etnische afkomst en religie.   We duimen voor hem maar vrezen dat hij aan dovemansoren zal staan roepen. Hiervoor een meerderheid in het parlement proberen te vinden zou allicht aanleiding zijn voor een klacht wegens vermeende rassenhaat… discriminatie!

Intussen speelt de EU haar perfide rol als importeur van vakkrachten.  Een jaar na het Zwitserse referendum over het stoppen van massale immigratie,  wil de EU dat ze tot inkeer komen.  Ze moeten per se een nieuw referendum houden.  Tenminste als het Alpenland aan een “normale relatie” met de EU waarde hecht.  Zo niet…

In februari 2014 keurden de Zwitsers het volksinitiatief “tegen mateloze immigratie” van de SVP goed.   De Zwitserse regering zette die om in een wettekst waarbij immigratie quota zullen ingevoerd worden vanaf 2017. Ze wil het verdrag voor het vrije verkeer van personen, waardoor het in 2008 tot de Schengenzone toetrad, met de EU heronderhandelen.

De EUSSR wil echter geen wijzigingen aanvaarden: in december (her)bevestigde de EU-commissie het negatieve antwoord van juli 2014.  Niks aan te doen, zo stelt de EU.  Eén en ondeelbaar, een fundamentele pijler van de EU-politiek over de interne markten en de vrijheden.  Alle andere akkoorden, zoals de elektriciteitsmarkt of de financiële sector hangen af van de Zwitserse ‘buigzaamheid’.

Pure chantage.

20Min.onLine

EUObserver

 

5 gedachten over “Zwitserland: toegestane discriminatie, EU-chantage

  1. Zijn zwitsers , Belgen , Duitsers enz enz nog welkom in hun eigen land ? Ik begin daar sterk aan te twijfelen . Klacht neerleggen tegen een zonnebank getinte of hem voor de rechter slepen is dat ook geen discriminatie , ruikt dat niet naar onbegrip voor een andere cultuur of racisme . Nu dat ge bij NVa zelfs de hulp kunt inroepen via madame Hofmans voor theologische ondersteuning! Dat is volgens mij toch een van de druppels die de emmer doet……. bij de normaal denkende Vlamingen Ge hebt geen kristallen bol nodig om de toekomst te voorspellen . De verdeelheid tussen allochtonen en de andere vijfentachtig andere culturen , rassen , profiteurs , avonturiers , illegalen , legalen OCMW-fans…. samen met onze prachtige beleidsmakers , die ons vertellen hoe we moeten leven , wie we graag mogen zien en wie niet , enz die kloof wordt al langer hoe groter . Ik durf zelf denken aan een gewapend conflict naar het voorbeeld van hun broeders in de prachtlanden . Dat is het enige wat ze kunnen , waar ze echt goed in zijn , ambras maken en de gekwetste uithangen .

    • René,

      mijn buurvrouw, mevrouw Hofmans, vraagt mij om u te laten weten dat ze met heel die zaak niets te maken heeft. Ze wil niet meer verward worden met mevrouw Homans, en wil bijgevolg geen energie steken in het feit om haar reputatie te verdedigen.

  2. Hahaha, de zwitsers uit hun eigen land gepest, om de uitbreiding van een islamitische nederzetting mogelijk te maken…
    Algerije zet ook duizenden asielzoekers het land uit, terug naar zwart Afrika, verdienen die nog wel ‘normale relaties’ met de EU?

  3. Algerije ntl; wie de multikul afwijst, wijst ook de EU af, zo luidt de mantra, maar Brussel zal dat nooit willen toepassen op Afrika. Hèt bewijs dat het hen niet om de multikul an sich te doen is, maar om de vernietiging van het blanke ras.

Reacties zijn gesloten.