Zwembrevet, voorwaarde voor Zwitserse pas?

Schweizer PassU heeft ongetwijfeld over hen gehoord: de vredespredikanten van Allah die absoluut weigeren met ‘ongelovigen’ om te gaan – lijdend aan een besmettingsfobie – een (uitgestoken) hand weigeren en geen voet in een zwembad willen zetten.  Zwemmen is halal.

Zwitserland reageert adequaat: geen Zwitserse pas.
Wie er niet bij wil horen, is dat uiteraard ook niet verplicht.  Het staat iedereen vrij te kiezen voor het steentijdperk.

In Zwitserland krijgen twee moslim meisjes (12 en 14)  de aangevraagde Zwitserse nationaliteit niet omdat ze noch aan de zwemlessen, noch aan een schoolkamp wilden deelnemen.  De twee zusjes uit Basel vinden immers dat b.g. activiteiten indruisen tegen hun geloof.
De voorzitter van de inburgeringscommissie, Stefan Wehrle, is duidelijk: jongeren die in Basel deelnemen aan het inburgeringstraject moeten de schoolverplichtingen  nakomen.  Zowel zwemlessen als schoolkampen horen daartoe.  Dat ze goed Duits spreken speelt geen rol. Het is voor het eerst dat een inburgeringsaanvraag, die uiteindelijk moet leiden naar een Zwitserse pas, wordt geweigerd wegens niet deelname aan zwemlessen.  Een precedent. De ouders gaan niet in beroep: de wet heeft geen achterpoortjes.

Heute.at