Zweden, waar zelfs de kunst politiek-correct moet zijn

Een schilderij genaamd Juno, geschilderd door de Duitse barok meester G.E. Schröder, maakte sinds 30 jaar deel uit van de versiering van de feest/eetzaal van het Zweedse parlement.  Maakte.  Het werd verwijderd uit schrik dat de gevoelens van feministische of moslim bezoekers erdoor zouden gekwetst worden.

Juno_sweden_titsEen woordvoerder van het parlement verklaarde: “We moeten rekening houden met vreemde gasten, vooral met deze uit moslim landen.”
Susanne Eberstein, van rode signatuur, voegde eraan toe: “Ik ben van mening dat het meer een steen des aanstoots der feministen is.  Het is vervelend naar een vrouw met ontblote borsten te moeten kijken terwijl ik met vreemde genodigden samen zit te dineren.  Het is een beetje moeilijk met mannen aan tafel te zitten die naar ons, vrouwen, zitten te kijken.”

In Zweden wordt de verwijdering beschouwd als politiek-correctheid in het kwadraat.  Het is niet duidelijk of het Zweedse parlement in de toekomst nog vrouwen of moslim genodigden zal meenemen naar kunsttentoonstellingen of musea.

Zweden is intussen berucht voor zijn conflictbeheersing met de geroemde tolerantie.  Het land kreeg recent nog internationale belangstelling toen een veroordeelde pedofiel van over de 60, met meer dan 90 misdrijven op zijn kerfstok,  toestemming kreeg een jong kind te adopteren.

FT

The Commentator

4 gedachten over “Zweden, waar zelfs de kunst politiek-correct moet zijn

  1. Bij mij op de job doet een studente een stage. Zij heeft op school en daarbuiten een relatie met een 18 jarige moslim die vrouw en kind heeft. Hun vrouwen moeten helemaal ingepakt zijn, omdat wij niet in “de verleiding” zouden komen ze te bespringen. Zelf komen ze hier onze jonge dames behandelen als prosti….. Natuurlijk is haar aandeel in heel deze situatie zeker niet goed te praten.

  2. Ik heb begrip voor het standpunt van de Zweedse regering ! Hoe langer hoe meer kan ik me inleven in de gedachtenwereld van een groot deel , onzer Moslimbroeders met een eenvoudige gedachtengang . Wat is er mooier dan een naakt vrouwenlichaam. De inspiratie-bron bij uitstek van en voor vele kunstennaars , in het verleden , het heden en de toekomst . Het werkt als een magneet op onze gevoelens , het schudt onze hormoon-deugnietjes wakker ! Moslims zijn vreemd aan dit natuurlijk gevoel . Naakte vrouwen zijn haram , ze moeten zich bedekken van kop tot teen , zodat hun wulpse lichaamsvormen immer verborgen blijven. Wij gezonde westerlingen vinden dit onbegrijpelijk , ik niet ! Waarom ? Ik ken geen enkele homo die opgewonden geraakt van een naakte vrouw, wel integendeel ! Het is misschien geen slecht idee de Zweedse regering in het teken van tolerantie en tegemoetkoming de vrouwelijke naakt schilderijen te vervangen door wulpse blote boys met uitdagende ogen !

    • De moslim genodigden zullen zich evenzeer beledigd voelen, want homo’s staan volgens hun standaard niet op de bovenste trap der islambeschaving!

      • Dat klopt als een zwerende vinger. Ik probeer maar “te begrijpen” (sic) Tot over , enkele tientallen jaren geleden, durfde bijna niemand voor zijn anders geaardheid uitkomen ! Nu is bijna het omgekeerde waar…Vermits onze Moslimmers , nog vele jaren terug in de tijd leven, dacht ik aan de meesten hun “groot geheim” . Ze laten bijna allemaal hunne baard groeien misschien uit schrik een zogezegd bewijs dat ze “man” zijn , want welke homo heeft er nu een baard !

Reacties zijn gesloten.