Zwarte Piet voor de rechtbank

Laten we hopen dat hij een goede advocaat heeft en een rechter treft, die het aandurft de politiek-correcte racismewaanzin te doorbreken …

De procedure volgt na een kort geding dat de tegenstanders van het fenomeen Zwarte Piet vorig jaar hadden aangespannen. Ze wilden voorkomen dat de pieten bij de Amsterdamse sinterklaasintocht zouden zijn, omdat ze het hulpje van de goedheiligman racistisch vinden en ”respectloos naar mensen van Afrikaanse afkomst”. De voorzieningenrechter wees hun verzoek destijds af, waarna de klagers via een bodemprocedure alsnog hun gelijk wilden halen.

King noemt het belangrijk dat de rechter een uitspraak doet die zowel aan de belangen van de voor- als tegenstanders van Zwarte Piet tegemoetkomt. ”Hij moet recht spreken en een knoop doorhakken, zodat iedereen weet hoe het ervoor staat.”

Dat het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed momenteel gesprekken voert met voor- en tegenstanders over de toekomst van Zwarte Piet, is voor King geen reden van de zaak af te zien. ”Hopelijk kan deze uitspraak ze een handje helpen.”

ANP, Amsterdam

8 gedachten over “Zwarte Piet voor de rechtbank

 1. Het is niet zwarte Piet ! die zich voor de rechtbank moet verantwoorden maar wel Sinterklaas . Was het niet onze heilige man , die een “zwarte” in dienst nam , een ondergeschikte , een minderwaardige , die allerlei klusjes moest opknappen . Ook van vuile opdrachten met sadistische karakter bleef die arme Piet niet gespaard zoals , stoute kinderen afranselen met een roede . Ook GAIA zou die zogezegde heilige man kunnen vervolgen voor dierenmishandeling . Hij verplichte zijn paard of ezel over de dakens te lopen ! wat toch een gevaarlijke onderneming was .Het voedsel voor dat arme dier hing af van wat de kinderen achterlieten aan de schoorsteen ! Na al dat zware werk “een wortel en een raap”
  Is het dan niet dramatisch dat alweer de verkeerde zich moet verantwoorden en die snoodaard die zich ” Sint ” noemt , buiten schot blijft … omwille van zijn “heilige” status !! . Je zou het bijna kunnen vergelijken met De Gucht contra belastingenbaas.

  • Je bedoelt diezelfde goedheiligman die ons aller roetbesmeurde medelander vrijkocht om hem in ruil voor jaarlijkse kost en inwoning in Spanje een luttele twee weken laat spelen met kinderen? Om met Paastermen te spreken: Dat legt ze geen windeieren?
   Is dat dan discriminatie of emancipatie?

 2. Men zou kunnen zeggen: ” Geen gekleurden meer in dienst nemen om dergelijke problemen in de toekomst te vermijden “. Maar is dat dan ook weer niet discriminerend of racistisch?

 3. Fictieve figuren naar de rechtbank verwijzen, in het Europa land kunnen deze zottigheden, helaas is’t waar.

 4. ‘Zwarte Piet eruit, alle zwarten eruit’ zei een Hollander onlangs toch?

 5. hoe is het in godsnaam mogelijk dat dit kinderachtig gedoe gewoon doorgaat, zou dit nou aleen in holland zo gaan ?? en ja het punt is duidelijk ik zie al jaren geen gekleurde slaven meer nee idd niemand van die groep werkt ondertussen nog op wat goed gezinde normale mensen na dan ik zou zeggen gegroet zeikerds ga lekker terug waar je ooit je roots had liggen zou een hoop bla bla schelen !!! gr alida louisa de paauw

 6. Neem gewoon échte negers in dienst als Zwarte Piet. Niemand kan iets tegen hun tewerkstelling hebben. DHL levert mijn pakjes ook altijd met een (beleefde) neger af.

  • Dat mag ook niet, Raymond. Dat is denigrerend, beledigend, want daarmee zet je hun ‘slavenstatus’ in de verf. Een zwarte Sint en een witte Piet kan eventueel wel

Reacties zijn gesloten.