Zijn koffiezetapparaten verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde?

Zijn koffiezetapparaten verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde?

Stomme vraag, denkt u.  Stom. En toch hebben de EU-potentaten dit toestel, dat ‘s morgens zo rustig staat te pruttelen, in het vizier genomen.  Na de lampen*, de stofzuiger*, en het toegestane waterverbruik*  van de wc komt de koffiezet aan de beurt.  We vragen ons af of er daar bij de naar schatting 45.000 (niemand weet het juiste aantal) EU-ambtenaren een afdeling bestaat die hun broek of ander kledingstuk verslijten door na te denken hoe ze de EU-burgers kunnen pesten.

We moeten met z’n allen minder stroom verbruiken.  Daar zijn we ons van bewust.  Niet moeilijk vermits er gaat geen dag voorbij gaat  zonder dat een of andere energiegoeroe ons met cijfers, verbruiksstatistieken, impact op de opwarming van de aarde enz. om de oren slaat.

Elektrische toestellen zijn voorzien met het etiket, dat naar gelang de impact op uw elektriciteitsrekening, een waarderingsnotering krijgt. Tot zover kunnen we dat gewoon ondergaan.  Maar als de EU vindt dat ze ons dagelijks leven moet gaan overhoop gooien met onnozele regeltjes allerhande, dan vragen we ons af waarom we dat allemaal pikken.

Zelfs Vrhfstdt plaatst daar de laatste dagen, sinds hij zijn campagne voor het hoogste EU-ambt ingezet heeft, vraagtekens bij. Niet over de doelmatigheid, wel of dit niet beter door de lidstaten zelf zou moeten beheerd worden.

De koffiezet zou zichzelf volgens een nieuwe EU-richtlijn na 5 minuten geheel zelfstandig uitschakelen.  Voorlopig gaat het uitsluitend om koffiezetmachines waarbij de kan geïsoleerd werd.  De anderen, mét een warmhoudplaat, krijgen nog 40 minuten. Industriële machines mogen zonder tijdslimiet functioneren.

Als we nu even het verbruik van zo’n koffiezet nagaan, dan komen we, afhankelijk van het vermogen (dat kan de EU ook nog beperken, zoals bij de stofzuigers), uit bij een verbruik van max. € 20.- op jaarbasis.

Via dit bruggetje vindt u een lijst van de energieverbruikende toestellen die de EU naar haar hand wil zetten of al gezet heeft.  Komt er binnenkort een zichzelf uitschakelende douche, of een verwarmingsmethode die eigenmachtig weigert boven de 19° C nog te functioneren?

Het liefst van al zou de EUSSR een elektrode in onze hersenen plaatsen zodat ze het denken kunnen uitschakelen.

* Ter herinnering onze voorgaande artikels gewijd aan dit thema:

Sparen volgens de EU methode

Nog meer over de EU waanzin

Focus

knipoogOok hij had al problemen met zijn koffiezet…

9 gedachten over “Zijn koffiezetapparaten verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde?

 1. Wij gebruiken een waterkoker en een thermosfles met pomp, geen eeuwig gepruttel, geen lelijke kalkstrepen overal, nooit stukken, blijft heel lang warm…
  En die beperking tot 2000 w voor stofzuigers vind ik goed: het was gewoon een wedloop met onredelijke vermogens aan het worden, hoe meer hoe beter. Is wsl onder druk van de fabrikantenlobby zelf tot stand gekomen. Waarom in godsnaam een vermogen waarmee men een paar ton kan opheffen voor een stofje van 1 gram?

 2. Hier moeten de Europarlementaire het voorbeeld geven. Geen stofzuiger meer maar terug naar de oude traditie , bezem en vuilblik . Geen koffiezetapparaten maar een fluitketel en een koffie-zak . Geen auto,s voor de verplaatsing maar een fiets of eventueel een draagstoel voor de allerhoogsten . Waar zijn die vervloekte onozelaars mee bezig . Wat zijn ze toch bezorgd om het welzijn van hun onderdanen tenminste voor wat betreft het energieverbruik van een koffiezetapparaat , terwijl iedere dag honderden leeglopers onze grenzen binnenstromen en onze welstand plunderen met hun verrijking . Inderdaad De Verenigde Europese Rampen hebben geen grenzen meer. Hun waanzin eveneens

  • Wie maakt er eens een begroting op wat de economische toeristen ons aan energie kosten?

 3. Wij besparen al op het waterverbruik. Als we douchen doen we dat enkel buiten als het regent, indien we warm water willen wachten we tot de zon schijnt. Nu nog enkele buurvrouwen overtuigen om mee te komen douchen. Maar moet dat niet zijn. Woehoehahaaa…

  • We kunnen altijd een rubriek ‘zoekertjes’ openen op Golfbrekers…

   • Alvast bedankt voor uw gewaardeerde medewerking. Maar er zijn wel een paar voorwaarden, geen dames met hoofddoek boerka, of andere verhullende kleding a.u.b!!!

Reacties zijn gesloten.