“Aparte” gevangenis ter bescherming van “aparte” mensen

De Kalief doet het weer

De regering van Recep Tayyip Erdogan plant de bouw van een nieuwe gevangenis.  Een gevangenis speciaal en uitsluitend voor holebi’s, bi- en transseksuelen.

Erdogan heeft daarbij uitsluitend het welzijn van deze minderheidsgroep voor het oog.  Hij wil hen nl. beschermen. 

In de toekomst moet elke gevangene bij zijn inschrijving kennis geven van zijn/haar seksuele oriëntering.  Het belangrijkste is dat hun isolering binnen de isolering opgeheven wordt, aldus een woordvoerder.
Nu al worden ze dikwijls in een aparte afdeling geplaatst, gescheiden van de andere gevangenen.  Ze zijn frequent het slachtoffer van geweld. De daders – zowel medegevangenen als gevangenispersoneel – worden quasi nooit bestraft.
Volgens het ministerie van justitie zitten er momenteel in Turkije 79 mensen in hechtenis, die naar eigen zeggen holebi, bi- of transseksueel zijn.  Het echte cijfer is onbekend vermits de kennisgeving niet afdwingbaar is.

Zijn we benieuwd hoe de EU op deze laatste zet van de kandidaat EU-lidmaatschap zal reageren?  Neen.  We weten het al.  Turkije kan zich zowat alles permitteren.  Het moet en zal lid worden van de EU.  Tegen beter weten in. Tegen de wil van de bevolking.

EUSSROok hieraan moet u denken op 25 mei.

Spiegel

1 gedachte op ““Aparte” gevangenis ter bescherming van “aparte” mensen

  1. Na aparte rusthuizen en begraafplaatsen voor homo’s/lesbo’s was dit de logische stap.

Reacties zijn gesloten.