Nog meer over de EU-waanzin

EUSSREU gaat nu ook uw sanitaire stop bepalen

Als het niet echt waar zou zijn, zou je denken dat na de Brusselse ingegrepen ten aanzien van uw gloeilampen ( mag niet meer, nu spaarlampen) uw kraan en douchekop (hard hollen van de ene druppel naar de andere) het Brusselse speelkwartiertje voorlopig althans over zou zijn. Maar nee, ons bereiken weer nieuwe berichten uit de zo langzamerhand meer op een open inrichting lijkende EU burelen. Volgend jaar komen er EU directieven voor stofzuigers EN….. zult u mits u een gezonde stoelgang hebt, deze in etappes moeten gaan uitvoeren.

Laten wij met het eerste beginnen : Vanaf volgend jaar moeten in de EU verkochte stofzuigers voorzien worden van een energielabel, zoals u dat b.v. ook kent van auto’s, wasmachines etc. Prima, denk je dan, de Brusselse ambtenaren hebben het beste met je voor , “denken met je mee” en helpen je om je energierekening zo laag mogelijk te houden. Had u gedacht.

De zwakste stofzuiger zoals uit nu reeds genomen tests bekend is geworden, krijgt het beste kenmerk een A, de stof zuiger met de zwaarste motor en over het algemeen de beste zuigkracht krijgt de letter G, trekt veel stroom ( watt) en is dus een boosdoener. Nu heeft iedereen die met een lichte stofzuiger, dus binnenkort volgens de EU gekenmerkt met letter A,  wel eens getracht heeft hondenharen uit een tapijt te verwijderen gemerkt, dat dit niet in een keer gaat, maar dat het tapijt vaak tot 4 maal toe onderhanden genomen moet worden. Wij hoeven u niet voor te rekenen, dat 4 maal zuigen waarschijnlijk meer energie vergt dan slechts 1 maal met een zware stofzuiger de haren van Tarzan te verwijderen. De gekte ten top maar het staat voor de wat minder nadenkende EU burger wel aardig.

Maar nu uw sanitaire stop. U bent gewoon een gezonde EU burger, neemt het er lekker van en dat is te merken aan uw  dagelijkse zitje in die kamer waar het zo heerlijk rustig kan zijn, gewoon een moment voor u zelf, en daarna de Moccona. Uw toilet moet e.e.a. verwerken en doet dat met een golf water, waarbij als u het woord “grote” van de boodschap letterlijk neemt, u misschien zelfs 2 maal moet spoelen. Dat is, als de nieuwe EU regel van kracht wordt en dat zal in 2015 zijn, afgelopen, want de restanten van uw maaltijd mogen dan met slechts 3.5 liter water hun reis door het riool beginnen, en iedereen weet dat je met 3.5 liter niet zo ver komt. Daar is in Brussel net als bij de stofzuigerregel kennelijk weer eens niet over nagedacht. EU ambtenaren hoeven nooit te stofzuigen en hun boodschap , tja die doen ze op kantoor, waar de nieuwe 3.5 liter spoelers niet geïnstalleerd zullen worden gelet de vele copieuze maaltijden die er in het Brusselse EU gebouw genoten worden.

Lezers, dit is echt geen grap, o.a. de stofzuigerfabrikant Vorwerk kijkt reeds naar de juridische mogelijkheden om tegen deze waanzin in verweer te gaan en zoals wij vernamen wordt hier bij spoelbakkenfabrikant Geberit ook over nagedacht.

De grote vraag is , wie verlost ons nu eindelijk eens van dit stel gekken, ook al is het met een zwakke stofzuiger of 3.5 liter spoelwater per keer ?

Bron: Geen Nieuws