Obama gaat Syrische ‘rebellen’ bewapenen

Wie de laatste dagen meende opgelucht adem te kunnen halen doordat de oorlogsplannen van Obama doorkruist werden door een alerte Poetin,  heeft te vroeg geloofd dat de VSA zich er zomaar zouden bij neerleggen dat hun oorlogsplannen niet op algemeen gejuich onthaald werden.  

President Obama heeft een federale wet aan de kant geschoven, die speciaal opgesteld werd om wapenleveringen aan terroristische groeperingen te verhinderen.  Deze zet kwam er om hem de mogelijkheid te geven de Syrische ‘rebellen’, waarvan het grootste gedeelte bestaat uit radicale moslimterroristen, te kunnen bevoorraden met wapens.

Hij kondigde dit gisteren aan met de vermelding dat hij de restricties in secties 40 en 40A van de betreffende wet op controle van de wapenexport zou opheffen. Deze secties behandelen het verbod op wapenleveringen aan landen, vermeld in paragraaf 40D, die de regering verdenkt van actief internationaal terrorisme.
De Amerikaanse wetgeving laat de president toe deze restricties te annuleren als “het nodig is in het belang van de  nationale veiligheid van de VSA”.

Republikeinse senator Bob Corker uit Tennessee stelde dat de inlichtingendienst over voldoende informatie  beschikt om te kunnen beoordelen  welke groeperingen te vertrouwen zijn.  Hij bevestigde wel dat er inschattingsfouten zouden kunnen gebeuren en dat de geleverde wapens bijgevolg in verkeerde handen zouden kunnen vallen.  Maar, zo vervolledigde hij zijn discours, de VSA moeten alles in het werk stellen om de Syrische oppositie te steunen. Hij gaf geen verdere uitleg in hoever en op welke manier de nationale veiligheid van het Amerikaanse grondgebied door het Assad-regime bedreigd wordt.

Volgens verschillende bronnen zijn er op 100.000 Syrische rebellen 80.000 islamisten, waarvan 50.000 als radicale islamisten bekend staan.  

Men moet geen rekenwonder zijn om daaruit te kunnen concluderen dat 1 op 2 ‘rebellen’ een islamitische terrorist is.  Hoe de Amerikanen de ‘goeden’ van de ‘slechten’ gaan onderscheiden, werd er in de persmededeling niet bekend gemaakt.  Strootje trekken?  Aftelrijmpje?  Lengte van de baard meten?

Floriaan Terbeke

Bron: Washington Examiner

3 gedachten over “Obama gaat Syrische ‘rebellen’ bewapenen

  1. Ik denk dat Rusland en China ook het nodige materiaal zullen leveren maar dan voor de andere kant. Ze kunnen op die manier nog een beetje voort met elkander uit te moorden . Ze doen dat beiden met de beste bedoelingen , voor de vrede , de veiligheid ! Allemaal ten dienste dienste van en voor fiere Syrische volk , of zijn restanten. Wat is Allah toch groot ! Wat voor een mooie religie is die Islam !

    • Het is inderdaad de godsdienst van de vrede en dat zien we in de ganse wereld, want waar de islam groot is, is er oorlog

  2. Obama ontpopt zich meer en meer als moslimvriendje. Het is hoog tijd dat deze crypto islamiet van het toneel verdwijnt.

Reacties zijn gesloten.