Zelfoverschatting leidt tot…

De Beste Spreekwoorden over Koud

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft een verzoek van de Verenigde Staten verworpen om het Iraans wapenembargo te verlengen. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gemeld. Hij noemt de afwijzing “onvergeeflijk”. België onthield zich van stemming.

De VSA zouden eventueel via een achterdeur toch hun wil kunnen doordrijven, nl. ze dreigen nu het “snapback”-mechanisme in het akkoord te gebruiken om alle VN-sancties tegen Iran te herstellen als het embargo niet wordt verlengd.  Ook als de VN-Veiligheidsraad niet van oordeel is dat Iran daar aanleiding toe geeft. Lees meer…

De motivatie voor het stemgedrag kan u hier lezen (Engels).

Dit marcheerbevel ging eraan vooraf:

Comical Pompeo: “The U.S. has conducted now a years long diplomacy on this matter… The proposal we put forward is eminently a reasonable one… We will do the right thing, we’ll make sure that the arms embargo is extended…”

Zou het kunnen dat de landen in de VN-Veiligheidsraad met enig leedvermaak van de “payback time” profiteerden om de ca. 8000 sancties, die de VSA als zelfverklaarde internationale vredesduif andere landen opgelegd hebben, betaald te zetten? Zoals bv. voor Nord Stream 2. We verwijzen naar een groot aantal artikels gewijd aan dit onderwerp, het recentste 13.8.20 https://www.golfbrekers.be/duitsland-bijt-van-zich-af-3/

Speelt Pompeo nu vogelenpik op de wereldkaart om nog meer landen uit te zoeken die moeten gestraft worden voor de euvele moed verzet te tonen tegen de VSA leiband? Of wacht hij op een suggestie van zijn beste vriend in het land dat met de VAE “vrede” gesloten heeft?

1.2.20: Countries Sanctioned by the U.S. and Why (intussen uitgebreid)

3.5.19: A Boom Time for U.S. Sanctions

28.10.19: US Applies More Than 8,000 “Sanctions” to 39 Countries, Affecting 1/3 of Humanity

9.12.19: Six charts that show how hard US sanctions have hit Iran