Wordt Abou Jahjah de islamexpert bij De Afspraak?

AANSLAG BRUSSELMaandag in De Afspraak het centrale thema: ‘de arrestatie van Salah Abdeslam’, met als islam-vluchteling-terrorisme-racisme-integratie-extremisme-activist-expert de illegaal Abou Jahjah.

Gisteren, woensdag, in De Afspraak het niet te missen thema ‘aanslagen‘ – de beschrijving ‘moslim terrorisme’ wordt angstvallig in de aankondiging vermeden – opnieuw met een ditmaal bijna schuimbekkende Abou Jahjah, die journalist Jan Segers van HLN zwaar aanvalt, een wollige Rik Torfs, die op een christelijk-gematigde manier bijna niet meer tot een weerwoord kon komen (vanaf 24′).  Jahjah onderbrak andere sprekers, haalde venijnig uit, was bij wijlen onverstaanbaar.    Hij vergelijkt de column van Jan Segers (…deze eiste daarin respect voor de supprematie van het Westen met de gekende westerse waarden)  met I.S.  En uiteraard verkettert hij ‘extreem-rechts’.  Men mag niet zeggen dat islam het probleem is.  Want dat stoort de burgersamenhang.    Hij hoeft geen lessen te krijgen over terrorisme.  Hij is zelf immers ‘gevlucht’…

Wat bezielt de nullenzender om deze oproerkraaier en profiteur een podium te geven?

Als ‘islamexpert’ stelde hij toch dat de terroristische aanslagen in Parijs plaats vonden ‘uit wanhoop’…

Laten we dit fragment nog eens in herinnering brengen: ‘De Nachtwacht 2003’ en de mening van Jahjah toetsen aan de werkelijkheid.  ‘Er bestaan geen stenigingen, geen onthoofdingen…’

7 gedachten over “Wordt Abou Jahjah de islamexpert bij De Afspraak?

 1. De afspraak, de vrt mist elke van fatsoen dit overspelig moslim figuur keer op keer te laten draven.
  Haal de Vrt uit de ether!

 2. ‘Moslimterrorisme’ wordt inderdaad verdonkermaand…
  Sedert twee dagen is in de media ‘n ander woord stilaan taboe, namelijk zelfmoordterrorist. Zeer dikwijls wordt deze benaming vervangen door het woord kamikaze.
  Terrorist klinkt voor zekere bevolkingsgroepen nogal beledigend, kamikaze klinkt heldhaftiger “zich-zelf-opofferend”…

  • De lijst met de verboden woorden wordt uitgebreid. O.a. met ‘ontslag aanbieden’.

  • In ‘1984’ wordt dit systeem ook toegepast onder de benaming ‘Newspeak’ waarmee het verminderen van het aantal gebruikte woorden en het vereenvoudigen ervan wordt bedoeld. Teveel en te moeilijke woorden doen de mensen teveel nadenken is de redenering in het boek van G. Orwell.

  • @ Ropie,

   inderdaad, bij kamikaze denk je aan de Japanse piloten die zichzelf in de strijd voor hun land en hun daadwerkelijke vijand opofferden.

  • de evolutie van een woord met een minder kwetsende duiding…
   Moslimterrorist…zelfmoordterrorist….kamikaze ….binnenkort ….
   Martelaar !!

 3. Bij Fenixx.org wordt de nullenzenderbende ‘mede-jihadisten’ genoemd. Of dit klopt blijft een vraag, maar het zou veel verklaren.

Reacties zijn gesloten.