Wist u dat…

MarnixlogoWist u dat…

 • Fatwa over doodstraf tegen bekering in parlement

Het Marokkaans parlement gaat een omstreden fatwa bespreken, dat de doodstraf goedkeurt tegen moslims die zich tot een ander geloof hebben bekeerd. Abdellatif Quahbi van de Athenticiteit en Moderniteit Partij, wil hier vragen over stellen.
Ahmed Taoufiq, minister van Islamzaken, zal uitleg moeten geven over de uitvaardiging van “gevaarlijke fatwa’s” door imams. Ook Mustapha Ramid, minister van Justitie, zal een aantal vragen moeten beantwoorden, met name over het beleid van zijn afdeling in dergelijke gevallen.
De fatwa bestaat al meer dan een jaar, maar werd aan het licht gebracht na de publicatie van een verzameling juridische adviezen van de Ulema Raad van Marokko.
Volgens waarnemers gaat het om een politieke zet van de Islampartij aan de macht. De PJD wil zijn islamistische roeping herinneren, en de impact analyseren van een dergelijke maatregel bij het groot publiek.
Vrijdag 19 april werd in de Ouhud moskee in Safi, in het bijzijn van Koning Mohammed VI, een preek gegeven over de vrijheid van godsdienst. Daarbij werd erop attent gemaakt dat enkel de Koning, Leider der Gelovigen, bevoegd is om zich over dergelijke zaken uit te spreken in Marokko.
Een theoloog ondervraagd door onze Franse versie Bladi.net, bevestigt dit en stelt dat “het niet voor niets is dat de imam de Koning erop wees dat er geen dwang is in de godsdienst”.
http://www.bladna.nl/fatwa-doodstraf-bekering-marokko,05930.html

 • Marokkanen zien sharia graag komen

Marokkanen staan positief tegenover de invoer van de sharia (islamitische wetgeving) in Marokko. Uit een studie van het Amerikaanse instituut Pew Research, blijkt dat 83% Marokkanen voor de invoer van de Sharia zijn als hoogste wet.
Marokkanen vinden de Sharia vooral gepast voor familiezaken zoals het erfrecht. Ook op religieus, sociaal en politiek vlak wordt de Sharia als positief ervaren.
Hoewel Marokkanen voor de toepassing van de Sharia-wetgeving zijn, wil 72% echter het recht behouden om naar een film te kijken of westerse muziek te luisteren.
Ruim 81% Marokkanen staan tegenover gewapende aanvallen en zelfmoordterrorisme in naam van de islam.
In landen zoals Saoedi-Arabië en Afghanistan willen moslims dat de sharia-wetgeving ook wordt gebruikt om ontrouwheid, homoseksualiteit en apostasie te veroordelen.
De resultaten van deze studie staan in tegenspraak met een onderzoek van Pew van augustus 2012, waarin Marokko tot de landen behoorden die het minst interesse toonden voor religie.
http://www.bladna.nl/marokkanen-sharia,05943.html

 • Antwerpen krijgt Marokkaanse school

In september 2013 wil de Federatie van Marokkaanse Verenigingen (FMV) een Marokkaanse school openen in Borgerhout bij Antwerpen, België.
Iqra, kleuter- en eerste leerjaarbasisschool dat plaats zou bieden aan 64 leerlingen, zou zich uitsluitend richten op kinderen van Marokkaanse afkomst. Leerlingen van de Iqra-school krijgen twee uur godsdienst, in het begin Islam, en tijdens de lessen wordt Nederlands gesproken.
“We stellen vast dat veel jongeren uit migratie slecht scoren op school”, aldus Mohamed Chakkar, coördinator van de FMV aan het Gazet van Antwerpen. “De bestaande scholen hebben daar geen afdoend antwoord op, daarom nemen we nu zelf initiatief.” Volgens Chakkar wordt het wel geen moslimschool. “Het gaat niet om een moslimschool, het wordt een school met een open en pluralistische visie.”
De FMV heeft voor de Iqra-school een dossier ingediend, maar is niet de enige kandidaat voor de site waar de school moet komen zegt Antwerps onderwijsschepen Robert Voorhamme.
http://www.bladna.nl/marokkaanse-school-antwerpen,04390.html

Marnix

3 gedachten over “Wist u dat…

 1. Eindelijk. Hadden ze al veel eerder moeten doen. Voor mijn part mogen ze alle marokkanen in apparte scholen zetten. Zo kunnen onze vlaamse kinderen terug les op niveau volgen.
  Wat segregatie betreft. Of men marokkanen nu in apparte scholen ze zet of niet, het merendeel integreert toch niet.

 2. Wel,eerlijk gezegd, is Fikken ook voor de invoering van een gedeelte van de sharia, maar…. dan wél voor “MISDADEN TEGEN HET GEMENE RECHT”.
  Men zou dan véél gasten hier zien rondlopen met maar één klauw, gezien het feit dat stelen bestraft zou worden door het afhakken van de rechterhand.
  (en dan moeten zij hun vreten vastnemen met hun “shithand” en worden dan in hùn gemeenschap aanzien als varkens—>die ook door de mest baggeren. 🙂

 3. Is dit de poco-versie van apartheid ?
  Voor wanneer Vlaamse ,onafhankelijke , aan geen enkele “godsdienst”-of zedenleer gebonden scholen ?Dit zal dan weer door de poco’s als een uiting van racisme ,islam- of andere fobie verketterd worden zeker?
  En wat wil “krijgen”zeggen? Betaald door die pure marokkanen zelf ?
  De enige cursus die er zou mogen gesubsidieerd worden is “Hoe verhuis is zo snel mogelijk weg uit Vlaanderen ?” !

Reacties zijn gesloten.