Windvaan Geens

Geens spaarvarken

Geen nood: hij zal het wel compenseren uit uw spaarvarken!

Trends-interview zet Geens’ verdediging Arco-steun op losse schroeven

‘De Europese Commissie spreekt van verboden staatssteun, terwijl het niet gaat over steun aan een bedrijf , maar aan gedupeerden,’ zo klinkt het bij Koen Geens dezer dagen.
In een interview met Trends van 15 mei 2014 zei de minister echter: ‘Arco heeft staatssteun gekregen, niet de coöperanten.’
Ontslagnemend minister van Financiën Koen Geens (CD&V) wil bij het Hof van Justitie in beroep gaan tegen de uitspraak van de Europese Commissie, die de staatswaarborg van de Arco-coöperanten veroordeelt als overheidssteun. ‘Omdat de Europese Commissie spreekt van verboden staatssteun, terwijl het niet gaat over steun aan een bedrijf (Arco, nvdr), maar aan gedupeerden (coöperanten, nvdr)’, zei hij de voorbije dagen. Maar in een interview met Trends van 15 mei 2014 zei de minister: ‘Arco heeft staatssteun gekregen, niet de coöperanten.’
Ook de Europese Commissie verwijst in haar Arco-besluit uitvoerig naar dat interview. ‘Uit verklaringen van de huidige minister van Financiën volgt dat de verbintenis van 2008 (de staatswaarborg, nvdr) is aangegaan omdat Arco zou toestemmen deel te nemen aan de redding van Dexia’, aldus de Commissie.  Lees verder…

Luc Coene over aandeelhouders compenseren

 

3 gedachten over “Windvaan Geens

  1. Het is een tjeef en van een tjeef kan je niet veel verwachten

  2. De obsessie waarmee de CD&V die vergoeding voor de ARCO coöperanten op kosten van de belastingbetaler er wil doordrukken is ongezien, en dan ook meer dan verdacht.
    1. De verkiezingen zijn immers voorbij, zodat het kopen van de stemmen in principe niet meer relevant is. Het kan echter ook zijn dat men rekening houdt met “nieuwe verkiezingen” na eerst de NVA voldoende te hebben verbrand.
    2. Zitten er tussen de coöperanten soms “grote vissen” of anderen die grote bedragen hebben geïnvesteerd??(=Het Hof??)
    3. Is dit Arco dossier verbonden met andere dossiers, die dan op hun beurt dreigen op losse schroeven komen te staan, en waardoor delicate evenwichten worden verstoord en sommigen wel eens zouden kunnen “praten”..!!
    Zoals reeds in een andere bijdrage vermeld, is het Arco dossier één der vele etterbuilen veroorzaakt door de belgische besmettelijke ziekte. Het is dus zeker geen “geïsoleerd” dossier. Een belangrijke speler hierin is ook Parijs, waar Leterme een toevlucht had gevonden bij de OESO. Ging het hier om een beloning??

Reacties zijn gesloten.