Voor een ‘muziekfestival’ gelden andere regels

Bezorgdheid om het milieu, aanklacht tegen het kapitalisme, eisen om herverdeling, afvalsortering zijn van geen tel.  Brood en spelen: moderne versie.

Permalink voor ingesloten afbeelding

14 gedachten over “Voor een ‘muziekfestival’ gelden andere regels

 1. Tenten moeten wel heel goedkoop zijn in vergelijking met de toegangsprijs van €250,- (100 BF of €2.50 in het beginjaar 1975)

 2. Het zijn niet bepaald de meest ontwikkelde geesten die naar zo’n evenement gaan.
  Van de hak op de tak. Ik heb dit vroeger ergens gelezen maar kan nu de bron niet meer vinden:
  De samenleving bestaat grosso modo uit drie klassen, de hogere-, de midden- en de lagere klasse. De hogere klasse die ook het grootste vermogen bezit kan zich alles of minstens toch veel veroorloven (geld=macht). De lagere klasse heeft niets te verliezen en kan zich dus ook alles of minstens veel veroorloven. Zij moeten wel oppassen want kunnen zich niet vrijkopen, maar de huidige politieke strekkingen en de door hen aangepaste wetten bevoordelen deze klasse tot in het belachelijke.
  Dan is er nog de middenklasse. Dat is de klasse die betaalt voor alles en nog wat en die een zekere “standing” wil blijven handhaven op moreel, financieel en cultureel vlak. Het wordt echter steeds moeilijker voor deze middenklasse om het hoofd boven water te houden. Indien deze klasse verdwijnt dan heeft het communisme gewonnen want dan blijven er slechts twee groepen over: de hogere die practisch kunnen doen wat ze willen en die de dictators leveren of toch op zijn minste kiezen en de lagere klasse die in het gelid zal moeten lopen en naar de pijpen van deze kleine groep zullen moeten dansen.

 3. Wat een wereld!!maar o wee als iemand een sigaret op de stoep gooit.(niet dat ik dat goedkeur)dan gelden er plots andere regels.

   • ja maar red.Een kersepit is wel héél gevaarlijk,stel dat men die laat liggen,voor je er erg in hebt,staat daar een heel bos kersenbomen en dan is ‘t hek helemaal van den dam !

 4. Jaarlijks en op ieder “festival” het zelfde liedje. Tonnen “afval” worden achtergelaten, waaronder nog veel herbruikbare dingen. Men zou beter eens werk maken te controleren wat de festivalgangers mee binnen brengen, en na afloop ook weer meemen. Iets achter gelaten? GAS boete . In het digitaal tijdperk moet het mogelijk zijn om dit georganiseerd te krijgen. Indien inrichters niet aan deze eis kunnen voldoen, geen festival. Wedden dat het wel zal lukken dan.

 5. De linkse waanzin : luister naar mijn woorden (afval sorteren,enz.), maar kijk niet naar mijn daden. De foto zegt meer dan genoeg!

 6. Geen nationalisten, maar wél…. m’enfoutisten. 🙁 🙁

Reacties zijn gesloten.