Wij gaan naar Brussel. Jullie toch ook?

Ze zullen ons niet stoppen

Klik voor vergroting

De pesterijen om de grote betoging van Europese onafhankelijkheidsstrijders tegen te houden gaan onverminderd verder.  De persmededelingen hierover worden quasi dagelijks aangepast.  Nochtans had Barbara Pas van Milquet de toezegging gekregen in de Kamer.

YES-Beweging laat zich niet intimideren door PS – bis
Persbericht n.a.v. boycot manifestatie door stad Brussel (Verzonden op: 18-03-2014) © Secretariaat 03 320 06 30
Op zondag 30 maart om 11 uur is een grote manifestatie voor het zelfbeschikkingsrecht der volkeren gepland in het Jubelpark in Brussel. Catalanen, Schotten en andere Europese volkeren komen die dag naar Vlaanderen afgezakt om samen met de Vlamingen ‘JA!’ te zeggen voor zelfbeschikking en onafhankelijkheid. Verschillende Europese volkeren voeren immers campagne met YES, SI of JA in de aanloop naar referenda of verkiezingen.
Nadat vorige week duidelijk was geworden dat tijdige toelating hoogst twijfelachtig was en we dit bekendmaakten, liet minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) afgelopen donderdag in de Kamer weten dat toelating zou worden verleend.
Vandaag blijkt dat de Brusselse politici de trukendoos (die we al kennen van het BHV-dossier) opnieuw bovenhalen, namelijk een opeenvolging van procedures met vertragingsmanoeuvres tot de termijn is verstreken. Na de ‘politieke’ goedkeuring, die nog altijd niet in onze brievenbus belandde, moet een toelating van de milieudienst worden bekomen. Deze aanvraag kan zonder de eerste toelating niet worden ingediend en bovendien worden een aantal onhaalbare eisen gesteld, zodat we vandaag kunnen stellen dat voor de VVB de termijn om de manifestatie te organiseren, is overschreden.
Hoe dan ook, de YES-Beweging laat zich niet tegenhouden en zal zoals eerder aangekondigd op 30 maart massaal in Brussel aanwezig zijn, niet voor een bijeenkomst in het Jubelpark maar voor een betoging voor het zelfbeschikkingsrecht der volkeren en Vlaamse onafhankelijkheid! Afspraak dus om 11 uur in het Jubelpark in Brussel. Bussen vanuit heel Vlaanderen, vliegtuigen vanuit heel Europa!
Bart De Valck, voorzitter VVB, 0499 21 24 48  www.vvb.org
Steven Vergauwen, coördinator VVB, 0496 53 88 59 www.vvb.org
http://www.vvb.org/persmededelingen/38954
 
Lees in het Kaderblad van de VVB hoe de democratie functioneert in het land b.

Download (PDF, 595KB)

 

 

1 gedachte op “Wij gaan naar Brussel. Jullie toch ook?

  1. In ieder geval kom ik met de trein naar Brussel, vergezeld van enkele vrienden en bijbehorende vlag. De ingelegde bussen kunnen eventueel gepest worden door Franstalige federale politiediensten zodat ze het jubelpark met moeite kunnen bereiken.

Reacties zijn gesloten.