Comme d’habitude…

… pour les Flamands la même chose

Stromae en ‘Ta fête‘ moeten het land b in beeld brengen tijdens de WK voetbal in Brazilië.  Stel je voor dat er iemand zou te weten komen dat de meerderheid van dit land uit Vlamingen bestaat, die ze 184 jaar na de oprichting van la Belgique nog niet uitgeroeid kregen.
Ta fête‘, mijn botten.    Het promofilmpje werd voorzien van ondertiteling.  In het Engels.

Achter Stromae schuilt de naam Paul Van Haver, multicul-kind met Rwandese-Dendermondse wortels.  Voorwaar een échte belg met een passend kleurtje.

De voetbalbond ziet er echter geen graten in.    Laat ons hopen dat hun ‘fête’ zo rap mogelijk afgelopen is.

6 gedachten over “Comme d’habitude…

 1. Làng zal het feestje niet duren in Brazilië… hebben Jullie het ook reeds gemerkt dat… telkens Kompanie meespeelt, de voetbalploeg verliest ? … 🙂 …
  Maken Jullie niet dik om een franstalig liedje voor een verfoeid land als belgiê: Het is de opwinding niet waard.

 2. Met een onafhankelijk Vlaanderen kan er zeer gemakkelijk een Vlaams elftal en een dito voetbalbond opgericht worden, waarbij een eind wordt gemaakt aan het betalen van grote sommen aan dubbele nationaliteiten opdat ze toch a.u.b. ons land zouden vertegenwoordigen.

 3. Laten we de zaken eens omdraaien, het Franstalig kot zou te klein zijn, de regering zou tussenkomen, en het zaakje zou gegarandeerd niet doorgaan, zonder een serieuze aanpassing om de Waalse gekwetste trots tegemoet te komen. Stel je voor, een liedje in het Nederlands. Ces boches. Impossible !
  Dat bewijst meteen ook dat “In Vlaamse Velden” na honderd jaar voor de Vlamingen nog altijd vernederend actueel is.

  En dan het argument van de bond, eentje dat kan tellen: ze (de Vlamingen) hebben toch ook een Waal naar Eurosong gestuurd. Juist, maar voor zover ik goed ingelicht ben, zingt die kerel tenminste nog in het Engels, gezien dat meer dan het Frans kans op succes biedt. Omwille van de smeer…, weet u wel. Dat is tenminste toch al iets. Overigens, ik ga er vanuit dat er weinig andere talen zullen zijn gebruikt dan het Engels in deze overigens bedenkelijke wedstrijd. De glorietijd van het Frans is nl. al langer voorbij dan gisteren. De enigen die dit nog niet beseffen zijn de Franstaligen zelf.

  Respect dwing je natuurlijk af, en dat is blijkbaar niet aan de Vlamingen besteed, anders zou dat zaakje niet doorgegaan zijn. Spijtig.

  Gelukkig is de kans groot dat onze voetbaldwergen al van in het begin afgaan als een gieter. Duimen maar. Aan mij hebben ze in elk geval geen supporter. “Pas de fête pour moi”, tenzij ze er uitvliegen. De fles zal in ieder geval klaarstaan. Dat komt ervan als je sport misbruikt voor politieke motieven, nietwaar Vincent Kompany.

 4. En in Antwerpen is er ook wat beroering ontstaan rond een filmpje, aldus de GVA:
  “Een promotiefilmpje dat bepaalde troeven van Antwerpen moet benadrukken ten opzichte van bedrijven, zorgt voor heel wat commotie op sociale media omdat het een wel erg “blank” beeld van de Antwerpse bevolking zou geven, volgens Yasmine Kherbache naar eigen zeggen, een weinig realistisch beeld van de Antwerpse bevolking”.
  Misschien een goede tip voor het volgende promotiefilmpje, ga eens filmen in de Begijnenstraat in Antwerpen, dat geeft een meer realistische kijk op onze multiculturele samenleving…

 5. Ik hoop een iets en dat isdat de Belgische ploeg in de eerste ronde wordt uitgeschakeld

Reacties zijn gesloten.