Ook Veneto wil onafhankelijk worden

VENETO (R)EVOLUTION
liberoBijna onopgemerkt wordt in de regio rond Venetië gepleit voor een zelfstandig Veneto.  Op het net loopt een petititie van Plebiscito.eu, een beweging die,  over partijpolitieke grenzen heen, pleit voor een afscheiding van de Italiaanse staat.  Gisteren stond de teller op een miljoen handtekeningen; de initiatiefnemers verwachten het dubbel aantal tegen het einde van de week.

Luca Zaia (Lega Nord), gouverneur van de regio, ondersteunt de actie.

Wij betalen aan Rome 70 miljard euro belastingen.  9 miljard euro alleen al zijn de intresten die we voor de immens grote staatsschuld moeten ophoesten.  De zelfbeschikking zou ons toelaten dat geld lokaal te besteden.”, meende Busato.

Volgens de separatisten heeft Veneto goede overlevingskansen met 6 miljoen inwoners.  Te vergelijken met Vlaanderen.  Oostenrijk heeft bv. 8 miljoen inwoners, Denemarken en Finland 5 miljoen, Slovenië 2 miljoen.  2/3 van de EU-lidstaten zijn landen met minder dan 10 miljoen inwoners.

 

 

3 gedachten over “Ook Veneto wil onafhankelijk worden

  1. Zo zie Je maar: … iedereen is het kots-beu om steeds “een ànder” te MOETEN onderhouden… Vlaanderen staat niet alleen met de verzuchtingen om de kluisters los te gooien.

    • Maar ik denk spijtig genoeg dat Veneto eerder de onafhankelijkheid zal krijgen dan Vlaanderen

Reacties zijn gesloten.