Wie zijn gat verbrandt…

Wes HardinEnkele reis Syrië

Een Antwerpse jongen van 18 die naar Syrië getrokken is om te vechten tegen het regime van Bashar al-Assad, wordt daar door de andere moslimstrijders vastgehouden. Jejoen Bontinck werd op zijn 15de tot de islam bekeerd door Shariah4Belgium. Sinds eind februari zit hij in Syrië. “Hij wil terugkomen naar huis, maar kan niet meer weg”, vertelt zijn vader in Het Laatste Nieuws. “Zijn papieren zijn door de rebellenleiding afgenomen. Hij voelt zich misbruikt door Shariah4Belgium.”

De oorzaak van zijn wens tot terugkeer zou wel eens zijn oorsprong kunnen vinden in het heugelijke nieuws dat twee andere vredevolle, Mamoud M en Sofian uit Delft, in een no-time en per direct naar het zogezegd islamparadijs zijn gebombardeerd.

Na zo een berichtje voelt men allicht nattigheid.

De “rebellenleiding” is eigenlijk wel te begrijpen. Een terroristenopleiding, zelfs voor kanonnenvoer, kost geld en na te zijn opgeleid moet men zich dan ook al allah-u- akbarend leuk in stukken laten schieten, conform met de opleiding. Naar eigen haardje terugkeren is er helemaal niet meer bij, trouwens men mag de 72 gereserveerde maagden niet laten wachten.

Van ons standpunt uit is het ook wel beter dat ze allemaal ginder blijven, al dan niet in stukken en brokken. Want stel nu eens voor dat één of meerdere van die puistkoppen, met een IQ ietsjes minder dan de huidige dagtemperatuur, zich in plaats van in Syrië te dienen als compost, terugkomen. Met hun “verstandelijke vermogens” hebben ze zich zo erg laten opjutten dat zij zich vroeg of laat opblazen op trein, tram of bus. Tegen dat het zover is weet de staatsveiligheid waarschijnlijk dan eindelijk wel wie de dader is, maar het valt te betwijfelen of het een troost zal zijn voor de mensen wier familieleden onder de slachtoffers waren.

Wes Hardin

Bron: ook de kwaliteitskrant GVA berichtte hierover http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/18-jarige-bekeerling-in-syrie-wil-naar-huis.aspx

Eén gedachte over “Wie zijn gat verbrandt…

  1. Ik denk dat de meeste gehersenspoelde moedige en onverschrokken krijgers uit onze gebieden op een bepaald ogenblik toch hun mama en papfles gaan missen. Wat die 72 maagden betreft , daar geloof ik niet in ! Met heel die troep martelaren die zich in het paradijs aanbieden kan het niet anders of er is een serieus tekort aan maagden

Reacties zijn gesloten.