Wie had het over ‘verrijking’?

Afbeeldingsresultaat voor help animated gifDe eerste transportfirma geeft het op. Er wordt niet meer naar het Verenigd Koninkrijk gereden. Niet via Calais.
“Reining Transport” heeft ca. 500 vrachtwagenchauffeurs in dienst en een jaaromzet van 55 miljoen euro.

Je hoeft niet helderziend te zijn om de reden van de beslissing te kennen. “Het is niet meer mogelijk,” verklaart bedrijfsleider Gerrit Hes in De Telegraaf, “onze chauffeurs worden met stokken bedreigd, stenen door de ruiten gegooid, en moeten constant op hun hoede te zijn om niet overvallen en beroofd te worden. De migranten hebben niets te verliezen en nemen elk risico.” Buiten het gevaar voor zijn personeel is er de schade aan de voertuigen, aan daken, bumpers, ruiten…

Vakbondsafgevaardigden bij Britse vervoermaatschappijen eisen dat het leger naar Calais gestuurd zou worden om vrachtwagens en hun chauffeurs te beschermen, want de migranten zijn er teruggekeerd met het doel als verstekeling naar het V.K. te komen.

Er viel op 18 juni een eerste dode, een Poolse chauffeur, nadat hij inreed op een voorligger, die alles moest dichtgooien omdat migranten een barrière met boomstammen op de autosnelweg tussen Duinkerken en Calais gelegd hadden om de vrachtwagens tot stilstand te dwingen. De chauffeur stierf nadat zijn voertuig vuur vatte. Verdacht worden negen Eritreërs.

Begin juli waarschuwde de overheid in Calais voor een verdere “escalatie van geweld” nadat het twee opeenvolgende dagen tot straatgevechten kwam. Meer dan 100 Eritrese en Ethiopische wereldreizigers gingen in de clinch met stenen en stokken; een aantal van hen belandde in het ziekenhuis.

De waarschuwing werd genegeerd. Zes weken nadat de Poolse chauffeur de dood vond werd een collega bij een aanval met een steen op zijn hoofd geslagen en zijn voertuig gestolen.

Ze zijn teruggekeerd, de junglebewoners…

… en de linkse mensenredders hebben weer een initiatief op poten gezet om duidelijk te maken dat hun beschermelingen nood hebben aan een douche:

En in Groot-Sinten:

… en in Brussel, waar de zgn. minister-president Vervoort het lumineuze voorstel deed 500.000 euro te willen uitgeven aan een opvang- en oriëntatiecentrum van illegalen, die géén asiel willen aanvragen, maar wel tussendoor graag tijdens hun onvrijwillig verblijf willen verzorgd worden in afwachting van een succesrijke illegale overtocht naar Groot Brittanië.  Zo zie je maar: het reisbureau Vervoort heeft alle begrip voor wereldreizigers.

Neem nota van de dramatische stem op de achtergrond (video Deutsche Welle) met een veelzeggend begrip voor de situatie van de illegalen:

En de wereldreizigers hebben supporters:

3 gedachten over “Wie had het over ‘verrijking’?

Reacties zijn gesloten.