Wie denkt dat de UK niet kan zonder de EU…

 … zou zich wel eens flink kunnen vergissen.

“Gisteren kregen we een beeld van een land dat eigenlijk alleen maar moeilijk wil doen, dat eigenlijk blij zou moeten zijn dat het bij de EU mocht in de eerste plaats. Maar, laten we even de geschiedenis erbij nemen en eens verder kijken dan onze neus lang is in deze.

Om te beginnen: onderschat de status van Groot-Brittannië in de wereld niet en overschat vooral die van de EU niet buiten Europa. Misschien dat het op dat vlak een beetje over z’n hoogtepunt is, maar de culturele impact van de UK in de wereld is nog steeds groter dan die van de rest van de EU samen. Dat komt omdat we in een angelsaksische wereld leven, maar dat komt ook omdat de UK, samen met de VS, het model hebben gecreëerd van onze huidige Westerse samenleving.”

Lees heel het opiniestuk van Prem Radhakishun “En wat als de Britten nu een gelijk krijgen?”

 

1 gedachte op “Wie denkt dat de UK niet kan zonder de EU…

  1. Zelfs “de loop van jaren” zal nog niet uitwijzen WIE tenslotte gelijk had…
    WANT de “in” & hun trawanten-profiteurs in de àndere lidstaten zullen er wel “àlle mogelijke middelen aanwenden” om hùn gelijk te bewijzen (wij, zullen die aangewende middelen wél onmiddelijk herkennen —> een déja-vue van de gevolgen van Lewie Toebak’s oproep: “Met Alle Middelen”.
    In ieder geval: er ZAL (wel moeten) iets veranderen in de EU, vermits
    door die brexit toch vele slapende ogen in de overige 27 lidstaten open gegaan zijn, net zoals bij een zware aardbeving er vaak nog langdurende naschokken zullen volgen.
    Enfin, Zij Zullen ZIEN… èn wij ook.

Reacties zijn gesloten.