Weg met ons…

Afbeeldingsresultaat voor heer vergeef het hun niet want ze weten wel wat ze doen

Stel u even volgend scenario voor. Een niet nader genoemde carnavalsgroep uit Aalst is heel het jaar door op het internet actief met filmpjes die een satirische kijk op de samenleving geven. Hun YT-profiel is razend populair. Geen enkele allusie op joodse gebruiken of klederdracht. Echter wel op moslims. Hun laatste video is een knaller: een blik achter de coulissen van de Profeet. Mohammed zou zich helemaal niet vergrepen hebben aan het schoolkind Aïsha. Integendeel. Zij diende slechts als alibi voor een heel andere voorkeur. De film krijgt als titel: “De eerste verleiding van Mohammed”. Inhoud: Mo brengt als gast op zijn verjaardagsfeestje zijn vriend Abdullah mee naar huis. En snel wordt duidelijk dat deze niet kwam voor een spelletje wiezen of biljart. Eerder vogelepik.

Kan niet, zegt u. U heeft gelijk. Al snel zou heel de wereld in rep en roer staan. Belediging van de Profeet. Van Pakistan tot New York betogingen, vuurhaarden, aanslagen, honderden… wat zeg ik … duizenden doden.

Ik keer terug naar de werkelijkheid. Citaat van een Braziliaanse zgn. comedygroep ‘Porta dos Fundos’: Wij hechten belang aan artistieke vrijheid en humor, door satirisch om te gaan met de meest diverse culturele thema’s in onze maatschappij. We geloven dat vrijheid van meningsuiting een essentieel deel uitmaakt van een democratisch land”.

De artistieke vrijheid waar de groep het over heeft is een film – speciaal voor Kerstmis – die Jezus portretteert als homoseksueel: ‘De eerste verleiding van Christus’, die n.a.v. zijn 30ste verjaardag zijn vriend Orlando mee naar huis brengt. (Netflix)

Staat nu heel de wereld op zijn kop? Neen. Brave christenen doen zoiets niet. Zij beperken zich tot petities en laten zich verder onder de voet lopen door “vluchtende” moslims, die bij ons hun eigen steentijdperk – de reden van hun vlucht – opnieuw willen invoeren. Lees er hier meer over.