We blijven herhalen: dit heeft niets met de islam te maken

Islam heeft niets te doen met islamDoden bij terreuraanval op luxe hotel in Mali

Volgens persbureau Reuters worden de gijzelaars die verzen van de Koran kennen vrijgelaten.

Gewapende mannen hebben een aanval uitgevoerd op het Radisson hotel in Bamako, de hoofdstad van Mali. Over slachtoffers is officieel niets bekend. Volg de ontwikkelingen in het liveblog.

Aanval op Radisson Blu Hotel in Bamako, hoofdstad Mali (kaart).
Er worden volgens het hotel 140 gasten en 30 medewerkers gegijzeld.
Berichten over het aantal schutters lopen uiteen van twee tot tien.
Er zijn zeker drie gijzelaars omgekomen.
11:20 uur:
De gijzelnemers zijn mogelijk jihadisten van de strijdgroep Ansar Dine, meldt het ANP. Die wordt geleid door extremist Iyad Ag Ghaly die eerder naam maakte als Toeareg-rebel. Hij stapte in 2012 over op het jhadisme en stichtte Ansar Dine. Hij heeft recent Fransen in Mali bedreigd.

11:17 uur:
De schutters zouden Islamitische leuzen hebben geroepen toen ze het hotel binnendrongen.
11:11 uur:
Persbureau AFP omschrijft de daders als ‘jihadisten’.

11:08 uur:
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat het reisadvies voor Mali ongewijzigd blijft.

11:06 uur:
Volgens persbureau Reuters worden de gijzelaars die verzen van de Koran kennen vrijgelaten.  Meer bij RTL nieuws.

14 gedachten over “We blijven herhalen: dit heeft niets met de islam te maken

 1. De verhouding terrorist/islam is te vergelijken met de verhouding piraat/schip. Een nadenkertje.

 2. In Bamako bevindt zich een EU-immigratiecentrum van waaruit de mosliminvasie gestuurd wordt. Officieel: EU-vertegenwoordiging.

 3. De Australische terreurexpert David Kilcullen waarschuwt West-Europa voor een guerrillaoorlog door de Islamitische Staat.
  Volgens deze expert is IS bezig zich te ontwikkelen tot een gestructureerde organisatie analoog aan de Ierse IRA en de Baskische ETA.

  Experte: “Westeuropa droht ein IS- Guerillakrieg.”
  Nach den Anschlägen von Paris hat der australische Terrorexperte und Ex-Pentagon-Berater David Kilcullen vor einem Guerillakrieg der Terrormiliz Islamischer Staat in Westeuropa gewarnt. Der IS entwickle sich gerade zu einer “strukturierten Organisation” wie die Untergrundorganisationen IRA in Nordirland oder die ETA in Spanien, sagte Kilcullen der Nachrichtenagentur AFP. Zudem haben Experten gefährliche Parallelen zwischen der Entwicklung des IS und einem alten Al-Kaida-Programm festgestellt. Demnach könnte 2016 ein “totaler Krieg” durch die Fundamentalisten drohen.
  Verder lezen: http://www.krone.at/Welt/Experte_Westeuropa_droht_ein_IS-Guerillakrieg-Brandgefaehrlich-Story-483001

 4. Wie nu nog in Afrika is of er naartoe gaat moet zijn eigen problemen maar oplossen.
  Nu alle militairen daar weghalen want wij hebben die jongens hier nodig voor “onze” veiligheid.
  Hier moet elke moslim/islamiet 24u op 24u gecontroleerd worden, waar hij/zij naartoe gaat, met wij hij/zij praat, wat hij/zij koopt en bij wie, hoe hij/zij aan geld komen.
  Alle islamieten voor de keuze stellen, of “die smeerlapperij islam afzweren” of “vertrekken naar eender welk islamitisch land binnen de 3 maanden” want wij eisen een totaal verbod op die smeerlapperij in ONS land.

  • Inderdaad Jean, er zijn nog altijd naïevelingen die per se naar een conflict zwanger gebied op reis willen. Wat ze daar te zoeken hebben is mij ook een raadsel. Als je op vakantie gaat ga je om je te ontspannen, niet om ganse dagen op je hoede te zijn voor de gevaren van de regio. Wie zich toch wil wagen aan dergelijk avontuur moet ook maar zorgen dat hij/zij thuiskomt.

 5. ‘Eerste vrouwelijke djihadiste pleegt zelfmoord in Parijs’
  Maar was dat niet de Waalse Muriel Degauque in 2007?

 6. Niet direct te vinden in onze westerse media, op de G20 top in Antalya sprak Putin: ‘ik lever hier voorbeelden met bewijzen over de financiering van de verscheidenen groepen in de Islamitische Staat door private personen. Dit geld komt zoals u kan vaststellen uit 40 landen en onder die landen zijn leden van de G20. Saoedi Arabië, Qatar, Turkije, Israël, USA, Frankrijk en het UK geven de IS de mogelijkheid om terreur te plegen. Ze geven alleen voor de terreur te bekampen maar maken er gebruik van in die landen die niet buigen voor hun dictaat of hun machtsontplooiing in de weg staan. Onrust, chaos en vernietiging produceren ze om regeringen te doen vallen. Het zijn de westelijke oorlogsstokers en hun geallieerden die de hoofdsponsors van het terrorisme zijn.’
  p.s.: kreeg deze vertaling doorgestuurd van een Hongaarse kennis, het komt van het Balkànblog.hu

  • Anna,
   U moet daarvoor niet naar Hongarije !!
   Zie bruggetje met naam en toenaam :
   http://alles-schallundrauch.blogspot.be/2015/11/medien-verschweigen-die-hintermanner.html
   Een citaat :
   “Saudi Arabien, Katar, Türkei, Israel, USA, Frankreich und UK sind die Unterstützer und Ermöglicher des ISIS-Terrors. Die Regierungen dieser Länder geben nur vor, den Terrorismus zu bekämpfen. Tatsächlich fördern und nutzen sie ihn, um in Ländern die sich ihrem Diktat nicht beugen, oder ihren Machterweiterung im Wege stehen, Unruhe, Chaos und Zerstörung zu produzieren, und um die Regierungen zu stürzen. Es sind die westlichen Kriegstreiber und ihre Alliierten, welche die Hauptsponsoren des Terrorismus sind.”(=einde citaat).
   Putin stelde ten andere zeer snel vragen over Parijs :
   http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/11/15/anschlaege-von-paris-putin-stellt-die-frage-nach-den-drahtziehern/
   Geopolitik
   Anschläge von Paris: Putin stellt die Frage nach den Drahtziehern
   Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 15.11.15 03:14 Uhr
   Een citaat :
   “Die Anschläge von Paris könnten zu einem massiven Militär-Einsatz der Nato in Syrien führen. Russlands Präsident Putin stellt daher die Frage nach den Drahtziehern. Die Frage steht im Zusammenhang mit den russischen Militär-Erfolgen in Syrien – und mit dem Bestreben der US-Neocons und der Geheimdienste, die Anschläge schnellstmöglich für eine Ausweitung des Krieges in Syrien zu instrumentalisieren. “(=einde citaat).
   In de voormelde tekst wordt er al ingegaan op de verborgen agenda’s achter deze aanslag in Parijs!!
   Er is dan ook nog een andere vraag die niet gesteld wordt, maar door Zero Hedge alsnog wordt gesteld :
   http://www.zerohedge.com/news/2015-11-19/most-important-question-about-isis-nobody-asking
   Submitted by Tyler Durden on 11/19/2015 15:49 -0500
   Een citaat :
   “The question of how the Islamic State funds its sprawling caliphate has been discussed in the past: we first broke down the primary driver of ISIS revenue well over a year ago, in September 2014, when we explained that “ISIS uses oil wealth to help finance its terror operations.” (=einde citaat).
   In deze tekst wordt een inzicht gegeven in de financiering van ISIS.
   In één der reactie is er al een spoor van een afnemer van de olie :
   Thu, 11/19/2015 – 16:24 | 6815017 HowdyDoody
   One middleman has been revealed.
   In the fight against ISIS, Putin is taking no prisoners.
   “Daesh’s smuggled oil is exported to Turkey by BMZ, a shipping company controlled by none other than Bilal Erdogan, son of “Sultan” Erdogan. At a minimum, this violates UN Security Council resolution 2170. Under the light of Putin’s message of going after anyone or any entity engaged in facilitating Daesh’s operations, Erdogan’s clan better come up with some really good excuses.”
   http://russia-insider.com/en/fight-against-isis-russia-aint-taking-no-pr…(=einde citaat)
   Nog een reactie met een “afnemer” en wat voor één !!:
   Thu, 11/19/2015 – 16:03 | 6814948 JustObserving
   ISIS sells crude oil to Turkey and Israel to raise money. Of course, the US is aware of that and can easily stop these sales if it wanted to.
   The so-called Islamic State in Iraq and Syria(ISIS) began selling Iraqi crude oil extracted from oil fields which its seized in recent months and exporting it through the Kurdish region to Turkish refineries and from Turkey’s Mediterranean port of Ceyhan ultimately to Israel.
   http://whatsupic.com/economy-world/1407936162.html(=einde citaat)
   In een andere reactie wordt verwezen naar de moord op de journaliste Serena Shim die het verband tussen ISIS en het Westen heeft aangetoond :
   Thu, 11/19/2015 – 15:57 | 6814920 WTFRLY
   Every alternative theory about Syria and ISIS, Serena Shim proved, on video. They killed her the same day as those airdrops to the Kurds where one was confirmed to fall into ISIS hands…
   White House, Media Silent One Year After Murder of US Reporter Who Exposed Western Links to ISIS October 20, 2015
   (=einde citaat).
   Het zijn al enkele elementen die aantonen wat er zich achter de schermen van ISIS afspeelt!!!

 7. Maar ik zeg u de islam, de godsdienst van de vrede en van de liefde heeft daar niets mee te maken, het zijn terroristen die de islam misbruiken, en als je dat gelooft, dan weet ik het niet meer

 8. 1- het afslachten van mensen die door de moslims als vijanden van Allah herkend worden, behoort tot de islam!
  2 Vredelievende moslims volgen de koran. Sluipmoordenaars volgen de koran.
  3- de islam op haar beurt behoort langs de ene kant tot Angela Merkel, langs de andere kant behoort ze niet tot Angela.
  Het is om schizofreen van te worden.

  Onder de bewonderaars van de ene kant van de islam heerst een mooie geestesziekte: megalomanie. In het Nederlands grootheidswaanzin genoemd. Dat zijn mensen die naar het voorbeeld van Angela verklaren: wir schaffen das. Terwijl er gebrek aan ruimte is, het land tot boven zijn oren in de schulden zit en de staat niet in staat is zijn eigen burgers te beschermen, laat staan een kant van de islam op te ruimen.

 9. Ik wacht nog altijd op de “moedigen” onder de Islaam die in een soort van Pegida manifestatie de IS fratsen en de misbruiken van hun godsdienst streng veroordelen….Weg met de extreme Islam … Weg met IS , Weg met de haatzaaiende Imams . Hier en daar vindt je wel een moedige maar je kunt ze op een hand tellen . De rest buigt voor het geweld en de angst, zoals de Duitse bevolking voor de Nazi’s indertijd

 10. Je moet zelfs geen architect zijn om het te weten: je kan van een gebouw geen pijlers omvertrekken zonder dat het instort.
  Dus mijn brave verdedigers van de tolerante islam: je kan in de moslimleer niet gaan snijden zonder dat hij instort.

Reacties zijn gesloten.