Wat staat er de Schotten te wachten als ze zich losscheuren van het V.K.?

Wat bezielt de Vlaamse Beweging – en bij uitbreiding Vlaams-nationale partijen – links-geörienteerde gewesten in het buitenland met een onafhankelijkheidswens stoemelings te aanbidden? Zoals Catalonië, zoals Schotland.

Première Sturgeon kwam met haar wetsvoorstel in de problemen. Het V.K. zegde haar waanzinnige plannen de wacht aan.

Een nieuwe Schotse wet over geslachtsverandering werd eind december goedgekeurd. De wet schaft zowel de medische diagnose als de tweejarige testperiode af die nodig waren om een geslachtsveranderingscertificaat aan te kunnen vragen. De minimumleeftijd voor zo’n aanvraag daalt van achttien naar zestien jaar. Door de wet kan de Schotse overheid nu zulke certificaten uitdelen – voordien kon alleen enkel de Britse overheid dat. Meer…

Sturgeons plannen werden meteen op de proef gesteld n.a.v. een proces tegen een man, veroordeeld voor de verkrachting van vrouwen, die zich transformeerde als een transmens, en vervolgens – volgens de wensen van première Sturgeon zijn celstraf mag uitzitten in een vrouwengevangenis. Echter niet voor lang.

De druk werd te groot. De transmens werd verplaatst naar een mannengevangenis.

Maar daar houdt de linkse politieke molen niet op: zoals blijkt wil men een verbod op privé-bezit van een auto. Wie heeft er de ware macht in Schotland: het volk of de globalisten?