Wat hebben Borgorocco, Deurne en St. Jansmolenbeek gemeen?

Een bank, de Chaabi Bank en een gerechtelijk onderzoek.

Chaabi Bank Nederland - Chaabi Bank Tot uw dienst

De federale gerechtelijke politie van Brussel gaat de bank “Chaabi Bank”, een dochteronderneming van de Marokkaanse bankgroep “Banque Populaire” vervolgen. Ze doet dit in het kader van een gerechtelijk onderzoek ingesteld door de Belgische federale aanklager naar illegale activiteiten die verband houden met het witwassen van geld.

Bronnen die door de Marokkaanse pers worden aangehaald, melden de betrokkenheid van Chaabi Bank-agenten bij het witwassen van geld van 68 in België wonende klanten die onroerend goed bezitten in Marokko en Spanje. 

Afgelopen dinsdag viel de Belgische politie de kantoren van Chaabi Bank in Antwerpen en Brussel binnen. Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) Brussel voerden er een huiszoeking uit in opdracht van het federale parket. De politie nam documenten in beslag en volgens Marokkaanse media zijn ook de managers van de filialen gearresteerd.

Lees: Marokkaanse bank in België blijkt spil in witwaszaakBelgische actie tegen Chaabi bank kwam na een tip uit Nederland.

Nochtans, zag de toekomst er veelbelovend uit:

1 gedachte op “Wat hebben Borgorocco, Deurne en St. Jansmolenbeek gemeen?

  1. Eind jaren ’70 van vorige eeuw dook de Bank Chaabi Van Marokko – zo heette die bank toen – op in de Kerkstraat hoek Carnotstraat op de grens Antwerpen – Borgerhout. Binnen de kortste keren werd Borgerhout Borgerokko.

Reacties zijn gesloten.