Eerst nonkeltje… en dan nonkeltjes kinderen

▷ Marokko Vlag: Bewegende Afbeeldingen, Gifs & Animaties – 100% GRATIS!

Dàt het niet altijd botert tussen de volgelingen van de Profeet mag blijken uit de gezonde concurrentie der onvolprezen Prachtlanden Marokko en Turkije. Ook daar geldt: ‘eigen volk eerst’. We kunnen ze geen ongelijk geven. Bovendien is de Turkse schatkist blijkbaar goed gevuld; zo niet zou het land geen oorlog voeren in Libië, in Syrië, in Irak, in Nagorno-Karabagh en zijn goed op weg naar een escalatie in de Griekse wateren…

Turkse bedrijven protesteren tegen merkwaardige vertragingen bij douaneprocedures in Marokko. Deze klachten vinden plaats nadat de regering de handelsovereenkomst tussen de twee landen heeft aangepast. Na enkele maanden onderhandelen is Marokko erin geslaagd om maar liefst 1200 producten uit de handelsovereenkomst met Turkije te laten schrappen.(…)

De vertragingen waarover Turkse exporteurs klagen, zijn al enkele weken aan de gang. Het betreft operatoren die kleding exporteren naar Noord-Afrikaanse landen, waaronder Marokko. Vorige week wijzigde Rabat de handelsovereenkomst met Turkije, door een stijging van maximaal 90% van de douanetarieven op deze producten in te voeren, geeft persbureau Reuters aan… (…)