Wat gaat Erdogans bezoek aan de EU ons kosten?

Afbeeldingsresultaat voor erdogan wants money cartoon

Erdogan komt vandaag naar Brussel. Naar verluidt wordt hij om 18.00 uur verwacht bij de twee EU-toppolitici, de gebuisde premier van het land b, dhr. Michel en de eveneens gebuisde voormalige Duitse defensieministerin von der Leyen. In eigen land kwamen ze niet in aanmerking voor een tweede zit; bij de EU zijn ze meer dan welkom. Gebuisde politici zijn bijzonder meegaand in de EU-dictatuur. Officieel staat er op de agenda: “migratie, veiligheid, stabiliteit in de regio en de crisis in Syrië”. In werkelijkheid gaat het slechts om geld, geld, geld. En dat is al langer het geval.

De EU heeft Erdogan vrijdag tijdens de vergadering der EU-buitenministers in strenge tonen berispt: “WIJ, de EU, wijzen in alle mogelijke en onmogelijke overtreffende trappen van afkeuring, de Turkse gebruikelijke chantagepraktijken af”… of iets in die richting.

EU-buitenlandse zaken baas Joseph Borrell verklaarde zelfs dat Europa (hij bedoelt de EU) niet zal onderhandelen tot Erdogan de migranten teruggetrokken heeft. Waarmee hij impliciet toegeeft dat de EU wel degelijk bereid is te onderhandelen.

Voorlopig is geen sprake van terugtrekking of tegenhouden van landverhuizers. Integendeel. Of ze nu willen of niet, Erdogan stuurt de vluchtelingen naar de Griekse grens. Dit filmpje spreekt boekdelen:

Een tijdlijn: