Wanneer zal het genoeg zijn?

“Al deze politici volgen dezelfde meester, en het is niet God.” (reactie onderaan video)

Tucker Carlson (Fox News) geeft commentaar op het bezoek van een “raar klein mannetje in een sporttruitje” aan het Congress – we vertalen een stukje van zijn betoog. Het is overduidelijk dat Tucker Carlson niet gecharmeerd is door het acteertalent van Zelensky.

“They love him, much more than they love you!”

Biden beloofde hem alles te geven “zo lang het nodig is”, zonder verdere uitleg wat “alles” en “zo lang het nodig is” inhoudt. Terugkeer naar de vooroorlogse grenzen? Dat is wat de doorsnee Amerikaan vermoedt, maar wat niet is dat Zelensky wil zeggen. Dat is niet was Zelensky vraagt: hij wil regime-change, een regeringswijziging in Rusland zoals ook in Irak en Libië en een lange lijst van “failed” staten (ontregelde staten) en dit in het hart van het Eurazië, direct naast de hele ontwikkelde wereld. Dat is wat Zelensky telkens weer vraagt en elke dollar die we naar hem sturen wordt daaraan besteed. Wat als hij daarin slaagt? Hoe zal de daarop volgende chaos eruit zien? Al eens daaraan gedacht? Wie zal het grootste nucleaire arsenaal in toom houden als het door onze hulp Zelensky zal lukken de Russische regering omver te werpen? Dat stond niet op de agenda vandaag. Het doel van zijn bezoek was niet van de wereld een veiliger plaats te maken en zeker niet om Amerika te helpen. Het doel was te kruipen voor deze Oekraïense “stripclub directeur” en hem nog meer miljarden dollars te geven van onze eigen krimpende economie. Het is moeilijk en misschien zelfs onmogelijk een nog vernederender scenario te verzinnen voor ‘s werelds grootste land (VSA). We zouden graag Biden hiervan de schuld geven, maar dat kunnen we niet, toch niet helemaal: dit is masochisme door de twee partijen….”

En toont een foto van een bezoek van vier republikeinen aan Kiev in mei:

“Ze staan daar grijnzend met tussen hen Zelensky, in een polohemdje, met de houding van gewichtheffer en proberend er meedogenloos uit te zien… Niet sinds een jonge Fidel Castro in New York opdook in een gevechtstenue… wat kerel!… Niemand, geen enkel rationeel denkend wezen, had dit moment kunnen voorspellen… “

Toen de Democraten in beide Kamers de meerderheid hadden stroomde de hulp zonder veel vragen richting Oekraïne. Maar daar zou binnenkort toch verandering in kunnen komen. De Republikeinen hebben vanaf januari de meerderheid in het parlement, en zij zijn niet van zin stoemelings geld over te maken. Verschillende Republikeinse volksvertegenwoordigers willen de hulp onder het vergrootglas bekijken. En zij vinden dat de VSA nog wel andere katten te geselen hebben. Republikein Thomas Massie pleitte in november om geen geld, zelfs geen penny, naar Oekraïne te sturen. (Bloomberg). En Greene stelde dat de VSA haar zuidelijke grens met dat geld had kunnen beveiligen, maar “dat doen we niet.”

In Texas is de noodtoestand uitgeroepen:

Het lijkt daar ook wel oorlog…

Zelensky ziet het enigszins anders: “een investering in democratie…”