Walgie is een beter woord…

Een leerkracht van het Koninklijk Atheneum van Etterbeek ontving een klacht van enkele ouders nadat hij de kaart van Wallonië had opgedeeld in drie regio’s: Wallifornië, Wallabama en Wallbanië.

“Schokkend, beledigend en karikaturaal”, reageerden de ouders. “De alternatieve opdeling van Wallonië ongepast”, lieten ze weten aan RTBF. “Dit is een politieke interpretatie.”

Wallifornië naar het voorbeeld van Californië, zou volgens de leerkracht aardrijkskunde verwijzen naar de welvarende zone tussen Brussel en Aarlen. De Ardennen vormen Wallabama omdat daar veel weidse natuur is, net zoals in Alabama. De derde regio, die erg getroffen wordt door bedrijfssluitingen en werkloosheid, noemde de leerkracht Wallbanië. De leerkracht ziet namelijk overeenkomsten met het Oost-Europese land Albanië waar de economische activiteiten moeizaam verlopen.

De directeur-generaal van de Nederlandstalige scholen in Brussel liet weten dat hij niet op de hoogte was van dergelijke kaarten. Hij hoopt de situatie zo snel mogelijk uit te klaren met de directie en de leerkracht van het Atheneum.

1 gedachte op “Walgie is een beter woord…

  1. ” De situatie zo snel mogelijk uit klaren “. Dat is mooi gezegd in plaats van ” die gaat zijn C4 krijgen “.

Reacties zijn gesloten.