Uit de reacties geplukt, vroeger…..

MM900285281[1]

Ik ken van heel dichtbij een jongere van zeventien die vreselijk pubert!
Zijn grootvader wijt dit aan de spellen die hij op zijn Playstation 3 speelde, maar die nu even aan de kant staat in tuil voor omgang met vrienden!
Het is helemáál niet te wijten aan het al dan niet spelen met die spellen, het is de schuld van de maatschappij die verdomd in een decennia zóveel veranderd is!
Verbeterd? Helemaal niet!!
De mens vervalt in eenzaamheid, er zijn geen persoonlijk contacten meer, enkel van achter de computer en skypen maar!
In wachtzalen van dokters en tandartsen kijken de patiënten als vertoornde stieren naar mekaar, terwijl ze de wachttijd véél zouden kunnen verkorten door een babbeltje te slaan, hoewel dit mogelijk bij de tandarts niet zo gemakkelijk is! ;o)
Kortom: de huidige maatschappij vergt veel teveel van de mens. Reeds van in de kleuterklassen worden de kleuters klaargestoomd voor een roemrijk (?) leven, terwijl veel jongeren er op een latere leeftijd lak aan hebben!
We zien allerlei systemen opduiken die hen lokken maar die ze niet verkrijgen kunnen omdat ze geen geld genoeg verdienen!
‘Dan maar stelen’, denken sommigen, en zo belanden ze ongewild in de bajes!
Ja, ongewild, want de huidige maatschappij is er de oorzaak van, rechtstreeks door de parasieten die de werkgevers veel te hoge lasten opleggen ( aan de bron afhouden noemen ze het) en daardoor de lonen van hun werknemers niet meer behoorlijk kunnen uitbetalen, zodat veel gezinnen letterlijk in de armoede belanden!
Heeft de een ‘n gewone GSM, dan moet de andere een I-PHONE hebben, en ga zo maar door…
De geschiedenis herhaalt zich, en dit zien we in zoveel landen gebeuren: aan het hoofd staat een dictator die een heel volk moet besturen, iedereen naar zijn pijpen laat dansen, of…
De man in de straat revolteert en er ontstaan rellen, die worden heftiger en zijn een negatief voorbeeld voor aangrenzende landen, en ga zomaar door…, en die rellen breiden zich uit als een olievlek.
Vroeger waren de mensen tevreden. Ze spraken over koetjes en kalfjes, ’s avond zaten ze op een keukenstoel die ze systematisch iedere avond buiten zetten als het avondeten achter de rug was, en deden een klappeke! Ze vertelden over van alles en nóg wat. Ook griezelige roversverhalen waar de kinderen naar van droomden, maar waarbij ze tegenwoordig in een lachkramp schieten, want we zijn nu méér gewoon!!
Toen bestond enkel radio en dat was alles! Maar nu worden we overstelpt met steeds maar meer gesofistikeerde toestellen: computergestuurde machines die de mensenarbeid vervangen, I-Phones, Tv’s die kunnen praten ( ja, ze zijn al in de maak) …het kan niet op!
En dan zegt een grootvader: “ het komt door die spellen…”
Neen, het komt niet door die spellen. Ze hebben onze jongeren zo gemaakt! Vanaf het eerste leerjaar moeten ze binnen afzienbare tijd al weten wat ze later zullen worden. De lessen dreigen in het Engels te worden gegeven, bestaat onze moedertaal dan niet meer? Blijkbaar niet, want we MOETEN VOORUIT!!!
Nu zijn ze aan het bakkeleien over het secundair onderwijs: dat ze alles laten zoals het was!! Indertijd hebben ze het systeem VSO /middenschool opgericht, veel over getaterd en afgewezen maar toch doorgezet, zonder verbetering weliswaar!
Steeds maar weer veranderen van minister/onderwijs is steeds maar weer veranderen van systeem en dit is nefast voor de opgroeiende jongeren die er uiteindelijk een kater zullen aan overhouden!
Het Vlaams Onderwijs was altijd al bij het beste. Aan de grens met Nederland stuurden heel wat ouders hun kleuters over de grenzen naar onze scholen omdat die beter waren!
Waarom dan al die veranderingen??
De wereld is een maalstroom, zuigt alles op in een steeds maar snellere draaikolk, en uiteindelijk worden wij met de neuzen op de feiten gedrukt.
De geschiedenis herhaalt zich: er ontstaan opstanden onder de bevolking, er heerst dictatuur, en voor het minste geringste staan de vakbonden klaar!
De mensen gaan gebukt onder stress en consumeren pillen aan de lopende band omdat ze het ritme nog moeilijk kunnen volgen en bang zijn hun werk te verliezen, want fabrieken moeten sluiten omdat ze de belastingen en kosten bovenop het loon niet meer kunnen dragen: er breekt opstand uit in álle landen en niemand die beseft dat de geschiedenis zich aan het herhalen is!
Overal in landen buiten Europa ( gelukkig nog niet???) wordt er op leven en dood gevochten, Amerika is niet meer zo sterk als wij misschien denken, daarentegen staan we met de Aziaten die versterken en als die de lont aan het vuur steken, dan zij we teug naar af:
het communisme steekt weer de kop op en…de geschiedenis herhaalt zich!!

ondertekend; incabo