65.000 euro verdienen, zuinig leven … en niet rondkomen. Only in belgium.

elio gigolo rupo

Ik had een interessant gesprek met een vriend,  hij verbaasde zich erover dat hij tegenwoordig niets meer kan sparen.
Hij verdient 2.000 euro netto en was altijd in staat om een deel op zij te zetten.
Dat lukt nu echter niet meer.
De mazouttank vullen, kost hem al een volledig maandloon. En er zijn ook de stijgende voedingsprijzen en de alsmaar hogere belastingen die een steeds grotere hap nemen uit zijn budget.
Hij vroeg zich af hoe dat kon.
Ik rekende hem voor dat die 2.000 euro netto zijn bedrijf jaarlijks ongeveer 65.000 euro kost. Dat is inclusief vakantiegeld en dertiende maand.
Als er verder nog andere extralegale voordelen (auto, gsm, maaltijdcheques, enz), komt dat er bovenop.
Mijn vriend moet dus jaarlijks 65.000 euro opbrengen voor zijn werkgever om enkel nog maar zijn loonkost op te brengen, dan is er nog geen winst voor de firma. Dat is niet eenvoudig. De meeste zelfstandigen weten waarover ik spreek.
Van die 65.000 euro, krijgt hij slechts 27.000 of 28.000 euro zelf in handen. De rest gaat naar de overheid, aan de bron afgehouden noemen ze dat. Dat geld creëert geen meerwaarde in de economie, er kan niets mee aangekocht noch geïnvesteerd  worden, het gaat regelrecht naar het bodemloze gat, heu de put van Di Rape o ,  het is een hoer van de EU die perfect het programma uitvoert om de aangesloten landen te ruïneren om/en ze afhankelijk te maken , maar dat is een ander verhaal voor later.
Maar als je denkt dat je er dan bent, dan vergeet je natuurlijk de talrijke andere belastingen die betaald dienen te worden van het beperkte bedrag dat je mag houden.
Ik denk dan aan de BTW op alles wat je koopt, de roerende en onroerende voorheffing, registratierechten, accijnzen, erfenisrechten, gemeente- en provinciebelastingen, ecotaks, …
Dat moet allemaal betaald worden van de 27.000 euro die je resteert.
Misschien opper je nu dat we in belgië inderdaad veel belastingen betalen maar dat we tegelijkertijd ook wel genieten van één van de beste sociale systemen van de wereld.
Dat is niet zo. Onze pensioenen behoren tot de laagste van Europa en de werkloosheidsuitkeringen zitten ook flink onder het gemiddelde.
Het grootste deel van het geld dat je verdient voor je werkgever, gaat naar de overheid en je ziet er eigenlijk steeds minder van terug.
Het zal ook nooit genoeg zijn. De voorbije weken hoorde je politici pleiten voor verdere “inspanningen” belastingverhogingen bedoelen ze dan.
Verhogingen!? Dit op een moment dat de overheid al 55 cent uitgeeft voor iedere euro die in dit land verdiend wordt!

Dat betekent dat mijn vriend straks de eindjes niet meer aan mekaar kan knopen terwijl hij minimaal 65.000 euro bijdraagt aan de economie van dit onland. En dan is het vlug gerekend dat kostwinners met een minimumloon het alleen niet redden, de partner is ook verplicht uit huis te werken. Dan kunnen we zeggen dat het Vlaams Belang als enige de juiste oplossing heeft.

Zeg het maar Barbara; http://www.vlaamsbelang.org/files/20130602toespraakbarbarapas.pdf

3 gedachten over “65.000 euro verdienen, zuinig leven … en niet rondkomen. Only in belgium.

 1. Jaren geleden toen men bij het Vlaams Blok al sprak over de verlaging van de LOONKOST vertaalde men dit bij de kleurvakbonden als ” het Vlaams Blok wil de LONEN verlagen”. De media deed uiteraard ook zijn duit in het zakje. Je mag gerust zeggen dat het Vlaams Belang de juiste oplossing heeft.

 2. Bruto loonkosten euro 65.000 en euro 2.000 per maand aan netto koopkracht overhouden is het gevolg van tientallen jaren politieke maakbaarheidsgedachten in de westerse wereld. In de EU is het overheidsaandeel in de economie door de 50% geschoten evenals de bruto belastingdruk. Frankrijk is koploper met bijna 57%. De ondoelmatigheid die hierdoor optreedt vertaalt zich in armoedeverdeling. Daarom neemt onze generieke welvaart niet toe in lijn met de als maar voortschrijdende stand der techniek. In het volgende artikel wordt ingegaan op het weglekken van onze welvaart richting bureaucratie en collectivistische misallocatie. http://www.economie-macht-maatschappij.com/welvaart.html

 3. 38 euro per dag! Is dit België? ( kreeg heden een E-mailtje)

  38 euro per dag en per asielzoeker geeft men in Bierset (deelgemeente van Grâce-Hollogne, provincie Luik, met volledig PS-bestuur).
  Of, … 38 euro x 30 dagen = 1140 euro per persoon, per maand!!! NETTO – en niet belastbaar- voor asielzoekers!!!
  Hoeveel geven jullie, heren ministers, aan ONZE Belgen die sterven van de koude in onze straten??
  Vele van onze gepensioneerden hebben veel minder en zij hebben hun hele leven gewerkt!!
  Het is echt te zot voor woorden! SCHANDALIG! en hoe lang blijven wij dit nog slikken?!!
  En wij zouden langer moeten gaan werken?!!!
  Hoelang blijven wij nog “ja” knikken?

  Leve de Belgische politici!!!

Reacties zijn gesloten.