Wakker?

Woke, wat is dat eigenlijk? Het betekent letterlijk ‘wakker zijn’.

Daarmee bedoelen ze dat ze de realiteit niet zien zoals die is, maar als onderdrukkende structuren en systemen die ongelijkheid in stand houden. Onderdrukking en ongelijkheid wordt gedefinieerd worden door macht. Daardoor beweren ze dat iedereen onderdrukker of onderdrukten is. Dat resulteert in slachtofferschap. Dat is niet individueel, maar collectief. Groepen worden onderdrukt. Volgens hen: niet-blanken door racisme van blanken. Vrouwen door mannen. Homoseksuelen door heteroseksule normaliteiten, etc. Daarin bestaat een hiërarchie door ‘intersectionaliteit’. Wie op het kruispunt van verschillende onderdrukte groepen staat is meer slachtoffer dan anderen. Een zwarte homoseksueel bijvoorbeeld is meer onderdrukt dan een blanke in armoede.

Woke wil de misleidende term ‘sociale rechtbaardigheid’ bereiken door het deconstrueren van alles wat tot de normaliteit behoort (die onderdrukt want bestaat uit machtsrelaties). Ze willen ook geen tegenspraak, want dat legitimeert volgens hen de onderdrukkende systemen en structuren. Dat is hun cancel culture. Het ontnemen van rechten van anderen die hen tegenspreken. Wie Zwarte Piet verdedigt is plots een ‘racist’. Wie géén LGBTQIA+ beleid voert en regenboogvlaggen uithangt is plots homofoob, etc. Zeker ‘oude blanke mannen’ moeten hun mond houden. Wie niet actief meewerkt aan hun woke-ideologie is een vijand die geen rechten meer màg hebben volgens hen.

Woke is neomarxisme, totalitair en subversief want gericht op het destabiliseren van onze samenleving. Extremistisch tot en met en moeten we met wortel en tak uitroeien uit onze samenleving waar het al diep in geïnfiltreerd is. Maar wat doet N-VA? Ze doen daar gewoon aan mee! Genderneutrale toiletten. Genderideologische propaganda subsidiëren die ze door de strot van onze kinderen rammen op school. Zwarte Piet cancellen. Maar nog beter, De Wever schrijft een boek over woke om woke aan te klagen waar zijn partij gewoon lustig aan meedoet! Waarom? In de hoop dat mensen het verschil niet zien tussen zijn woorden en zijn daden. Enkel Vlaams Belang wil en zal woke actief en effectief neutraliseren. Ben jij al ‘wakker’?

Tom Vandendriessche, Europees parlementslid VB