Waarheen?

“Jaren geleden, toen ik nog klein en blond was, wilden de Russen in Berlijn mij het liefste meenemen. Zo vertelde mijn moeder mij later. Zij moest vluchten uit haar dorp in Oberschlesien, zoals miljoenen andere Duitstaligen in het oosten.
Vandaag ben ik iets groter, grijs-blond en zou liefst vrijwillig naar de Russen trekken. Ik weet alleen niet of het nog de moeite is.”

Afbeeldingsresultaat voor deutsche wandern aus1.5 miljoen Duitsers vonden dat het wel degelijk de moeite is. Weg uit Duitsland, weg, weg…

Gepensioneerden werden aangetrokken door de hoge temperaturen en de lage immobilienprijzen in Turkije. Tot Erdogan het Ottomaanse Rijk naar een heropstanding leidde. Of ze trokken naar de Spaanse costa’s, resp. Balearen. Over oude bokken op zoek naar een groen blaadje in Zuid-Oost Azië zullen we maar zwijgen.

De vraag is echter: wat jaagt in de loop van de laatste tien jaar 1.5 miljoen Duitsers weg uit Duitsland? In 2014 alleen al: meer dan 140.000. Ze trekken richting Polen, Hongarije, Zwitserland, Spanje.  Of verder, naar andere continenten.  Redenen zat. De CDU-hegemonie, dreigend pensioendébâcle, stagnerende lonen, “de islam die tot Duitsland moet behoren”, de dreigende islamisering, de vazallenstaat van zowel EU als VSA.
En de uittocht van de miljardairs. Niet alleen uit Duitsland. Slechts Frankrijk doet het beter met de exodus van 12.000 miljonairs in 2016. In 2015 “slechts” 10.000, in 2014 “amper” 6.000.

Een ramp voor de staatskas: niet alleen omdat ze hun belastinggeld mee emigreren, maar ook gaan er talrijke jobs verloren als zij hun bedrijf sluiten. Miljonairs vormen slechts 1% van de bevolking, betalen echter 25% van alle belastingen.

Merkels beschermelingen liggen er niet van wakker. Citaat van een Syrische ‘vluchteling’:
“Wij ‘vluchtelingen’, willen niet met jullie ‘woedende burgers’ in hetzelfde land leven. Jullie kunnen – en dat ik vind ik terecht – uit Duitsland vluchten, neem dan meteen Saxen mee en de AfD”

De redenen voor de emigratiedrang der bio-Duitsers worden in geen enkele statistiek vermeld. Bij persoonlijke gesprekken wordt duidelijk  Merkels migrantenhordes, migrantencriminaliteit, verkrachting, seksuele misdrijven, islamisering… dit alles zonder toestemming van de bevolking en daar bovenop de lafheid van de pers.

Ter illustratie een brief van een moeder (35) van twee kindjes in Milbertshofen die in de Münchener tz gepubliceerd werd. Zij werd bij een ‘vrouwenontbijt’ uitgenodigd en nam salami en ham mee. Aanwezig in de ronde: een zestal moeders met hoofddoek. De sociaal-pedagogische leidster – zonder hoofddoek – van de groep meende dat zij – de mevrouw uit Milbertshofen met de salami en ham – zich moeilijk hier zou kunnen integreren…
De mevrouw schreef nadien aan de SPD-burgemeester, Dieter Reiter, van München een afscheidsbrief: “Wij wonen hier echt heel aangenaam met veel plaats en een tuin in het groen… Wij zullen alles achter ons laten… Ik ben Duitse, spreek Duits, en moest mij bij dit vrouwenontbijt ‘integreren’. De sociaal-pedagogische leidster verlangde geen Duitskennis, de Turks-Arabische vrouwen spraken geen Duits… Mannen en vrouwen moesten zelfs apart ontbijten. “

Op de vlucht

Gatestone Institute: Deutsche verlassen Deutschland “in Scharen”

Op de vlucht wegens de ‘vluchtelingen’

Business Insider

Stern: Millionäre geheen: die Nerze verlassen das sinkende Schiff

Focus