“Waardevoller dan goud” verliest glans

Afbeeldingsresultaat voor waardevoller dan goud vluchtelingen"

In Frankrijk werd een jonge man, die daar verbleef met een studentenvisum (én met een beurs van het Erasmusproject… m.a.w. genietend van ons belastingsgeld) op naam van Majdi Mustapha Nameh, alter ego van de Syrische staatsburger Islam Alloush, (1988) opgepakt in Marseille, beticht van foltering, ontvoering, gebruik van gifgas, oorlogsmisdaden en nog wat kleinere vermakelijkheden in zijn normale terroristenbestaan bij Jayish al-Islam, een zgn. “rebellen”club opgericht door salafistenleider Zahran Alloush, gefinancierd door Israëls beste vriendje Saoedi-Arabië.

Afbeeldingsresultaat voor islam alloush"

Naar verluidt was hij in zijn vorig minder studentikoos bestaan verantwoordelijk voor de media- en pr-afdeling van Jayish al-Islam. Op zijn cv staat als aanbeveling: gespecialiseerd in veiligheids- en terrorismegerelateerde zaken, bachelordiploma’s uitgereikt door universiteiten in Turkije en Hongarije, in een vroeger leven grote baas van een Syrische nieuwsnetwerk.

Beter laat dan nooit zag de Franse politiek en justitie in dat Jayish al-Islam geen olijftakken uitdeelt tijdens hun protesten tegen de bourgeoisie; integendeel, de organisatie staat nu met stip op de lijst der terroristische organisaties. Hoe Islam Alloush aan een studentenvisum én Erasmusbeurs geraakte? Wie hem de hand boven het hoofd hield… is een der vragen die misschien… waarschijnlijk… nooit zullen beantwoord worden. “We mogen al blij zijn dat we deze hebben kunnen pakken…” (video 2). En wat gaan ze na zijn veroordeling met hem doen? Uitleveren aan Syrië? Uitgesloten. Terroristen – ook al zijn ze geen ‘mensen’ – mogen geen haar gekrenkt worden.