Waar rook is…

Afbeeldingsresultaat voor eurobonds cartoonIn de media circuleert – niet voor het eerst – het bericht dat Wolfgang Schäuble (CDU) een financiële koerswijziging van de EU-politiek plant waardoor alle goedwerkende lidstaten mee verantwoordelijk zullen gehouden worden voor de schulden van de zuidelijke landen. Het Duitse Ministerie van Financiën ontkent. “Wij werken niet aan nieuwe miljardenpotjes”.

Niettemin maakt Schäuble er geen geheim van dat hij van een herschikking uitbreiding van het EUropees Stabiliteitsfonds droomt.  Lidstaten zouden dan gemakkelijker kunnen tappen uit deze EU-bron als ze er nood aan hebben, zonder dat er eerst een quasi staatsfaillissement aan vooraf gegaan is.  (Reuters)

EUrobonds, gemeenschappelijke schulden, de natte droom van een sluitende EU-politiek. Kanselier-kandidaat Martin Schulz is grote voorstander.  Ook de beste leerling van de klas krijgt minder goede punten voor de slechte prestaties van zijn luie klasgenoot. Iedereen mee in de TEUtanic. Griekse schulden worden automatisch ook Nederlandse schulden.  Italiaanse financiële chaos wordt vlotjes betaald door Duitsland.  Enz. Enz.

EU wetsexpert: ESM is illegale ‘bad bank’ en voert via achterdeur eurobonds in

Afbeeldingsresultaat voor eurobonds cartoon

Macron wil een Transfer-EU. Herkenbaar scenario.

Vanzelfsprekend is Soros grote voorstander van EUrobonds, van gemeenschappelijke schulden.  En als Duitsland zich blijft verzetten, dan moet Duitsland maar uit de euro stappen.