Waar men gaat langs Vlaamse wegen…

…komt men wel ergens een moskee tegen

Belangrijkste begunstigde Vlaamse moskeesubsidiëring blijkt … Turkse staat

Uit het antwoord van minister Bourgeois op een vraag van Filip Dewinter blijkt dat in 2012 17 verschillende moskeeën in totaal 575.312 euro subsidies ontvingen. Opvallend is dat maar liefst 9 van de 17 moskeeën die in 2012 met belastinggeld werden betoelaagd, behoren tot de ‘Diyanet’, het Turkse ‘Presidium van godsdienstzaken’, dat onder leiding staat van het ministerie van Algemene zaken van de Turkse premier Erdogan. De voornaamste begunstigde van de Vlaamse moskeesubsidies blijkt dus … de Turkse overheid te zijn. Twee andere moskeeën die gesubsidieerd worden, zijn eigendom van de extreme moslimorganisatie Milli Görüs.

Europese islam?
Voor het Vlaams Belang maakt dit nog eens duidelijk dat de subsidiëring van moskeeën in Vlaanderen allerminst leidt tot de ontwikkeling van een zogenaamde ‘Europese ‘islam’, zoals Geert Bourgeois en de Vlaamse regering steeds beweren. Integendeel, via de moskeesubsidies worden vooral Turkse staatsmoskeeën betoelaagd die onder leiding staan van fundamentalist Recep Tayyip Erdogan, die zelf zegt niet te geloven in een gematigde islam en zich kant tegen de integratie van Turken die in Europa leven. Daarnaast worden zelfs moskeeën gefinancierd die eigendom zijn van een organisatie – Milli Görüs – die zich nadrukkelijk kant tegen de scheiding tussen kerk en staat en onze wereldlijke rechtsorde.

Nieuw decreet
Ondertussen is in het Vlaams Belang een nieuw ontwerp van decreet van minister Geert Bourgeois in behandeling, dat voorziet dat de Vlaamse regering bij de nieuwbouw of renovatie van een  gebedshuis voor 30 procent tussenkomt in de kostprijs van de werken. Ook hier kunnen moskeeën een beroep op doen. Reden genoeg voor het Vlaams Belang om dit decreet niet goed te keuren.

Bourgeois wil intrekking van de erkenning van twee moskeeën
Enkele weken geleden liet Minister Bourgeois plotseling weten dat hij de erkenning van twee islamitische geloofsgemeenschappen, met name in Antwerpen en in Waregem, wil intrekken omdat ze volgens de Staatsveiligheid broeihaarden zouden zijn van radicalisering. Merkwaardig was dat de mededeling van Bourgeois er precies kwam op het moment van de berichtgeving over het ophefmakende en moedige bezoek van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers Filip Dewinter en Frank Creyelman aan Syrië waarbij nog eens duidelijk werd dat alleen het Vlaams Belang echt bekommerd is om het groeiend aantal door de Islam geradicaliseerde jongeren die in de nabije toekomst ook wel eens  in Vlaanderen  de daad bij het woord zouden kunnen voegen.

Bron: VL+ Nieuwsbrief VB-fractie Vl. Parl., juni 2013

1 gedachte op “Waar men gaat langs Vlaamse wegen…

  1. Alle haathutten moeten worden afgebroken. Misschien kan een aantal nog gebruikt worden als blijf van me lijf-huis (opvang voor mishandelde vrouwen) of als dependance van de Efteling of Walibi, een gokhal of casino.

    Niet alleen de beroepsmoslims moeten worden gestraft, ook de gemeentebesturen die hand en span-diensten hebben verricht bij de totstandkoming van moskeeën zijn strafbaar. Het valt gewoon onder collaboratie. De islam is gewoon een misdaad tegen de menselijkheid, niets meer en iets minder!

Reacties zijn gesloten.