2 gedachten over ““Waar loopt het fout in het Vlaams onderwijs?”

 1. het tittle zegt zelf .

  “Waar loopt het fout in het Vlaams onderwijs?”
  Vlaams is geen internationale taal;het is een mengeling van alle dialekten van belgïe! ABN is geen holland nedrlands maar een verbetering van dialecten!
  Vlaams onderwijs moet niet meer bestandt omdat geen internationaal taal is.De eerste internationnale taal van Belgïe is FRANS ,de tweede is DEUTS.

  • … meent u dat nu??? … Wat heeft dat ermee te maken? Het is het Vlaams onderwijs omdat het in Vlaanderen gegeven wordt. En in het Vlaams onderwijs worden vakken gegeven, zoals wiskunde, wetenschappen, talen zoals Frans, Engels, Duits, Latijn, Spaans enz, geschiedenis, aardrijkskunde enz.
   Als we uw redenering volgen dan zou er geen vuiltje aan de lucht zijn als we in Vlaanderen Frans als onderwijstaal zouden geven of ja, zelfs, Duits… In hoever daardoor de resultaten voor wiskunde en andere exacte wetenschappen zouden stijgen, is ons een raadsel.

   Hoe we uw taalgebruik moeten inschatten??? Zelfs geen “verbetering van dialecten”. ABN is geen afkorting van “Algemeen Belgisch Nederlands”, maar was zo’n 50 – 60 jaar geleden een actie om op school “Algemeen Beschaafd Nederlands” te spreken en schrijven. Intussen in samenwerking met Nederland hertaald naar AN, “Algemeen Nederlands”. Nog dit: indien u het Nederlands niet machtig bent, dan mag u gerust in een “internationale” taal reageren. Liefst niet in Mandarijn Chinees, ‘s werelds meest gesproken taal.
   Trouwens de eerste internationale taal van dit land is “betalen”. Payer. Pay. Zahlen.

Reacties zijn gesloten.