Waar is der Oudren fierheid nu gevaren?

‘Nekkerhal-Brussels North’

Mechelen is toegetreden tot het Grootstedelijke Gewest Brussel, met Bart Somers als districtsburgemeester.  Districtsschepen Bart De Nijn (N-BA) vindt het ‘een eer Brussels North te zijn’.

De Nekkerhal krijgt een nieuwe naam: ‘Nekkerhal-Brussels North’.  
De Kalmthoutse heide wordt ‘Brussels Moors Nature Preserve’ en Antwerpen wordt ‘Brussels Seaport Region’.

Fierheid

 

 

10 gedachten over “Waar is der Oudren fierheid nu gevaren?

 1. Zelfs al is Bart Somers een kwal, dat had ik nooit verwacht, gewoonweg walgelijk.

  • De repliek van Bart De Nijn kan niet anders dan door de ouwe getrouwen in de N-VA kwalijk genomen worden.

   • Joos,
    “Iron Tower” stemt meer overeen met het Engels dat heden wordt gebruikt door de “intelligentsia”.

 2. Wie verwacht er van N-VA nog een Vlaamse actie voor 2019? Ik al zeker niet, en waarschijnlijk velen met mij. N-VA zit in een Volksunie scenario. ‘t Weverke als historicus zou dit beter moeten weten dan wie ook.

 3. B-H-V is nog maar net “gesplitst”, en we krijgen al B-M-V in onze maag “gesplitst” met resp. het Nationaal Voetbalstadion op Parking C, Brussels North en straks nog Joeplees…

 4. Een zoveelste uiting van zelfvernedering en zelfverachting, en een kruiperigheid voor alles wat Vlaams vreemd en vijandig is.
  Met zo een “soort” heeft men geen vijanden meer nodig.
  Hoe wil men gerespecteerd worden, als men zichzelf op een dergelijke manier systematisch veracht. Hier pas alleen de grootst mogelijke minachting voor dit zelf verraad.
  Als in men in tal van steden en gemeenten in Vlaanderen rondloopt, denkt men ten andere aan de hand van de opschriften, in het het buitenland te zijn.
  Mijn ervaringen wijzen ook uit dat het tot niets dienst dit kruiperige soort tot betere gedachten te brengen, en dus blijk te geven van zelfrespect.
  Het enige dat helpt, is het systematisch “verbouwen” van dergelijke Vlaams vreemde opschriften en benamingen, met daarbij dan nog de toepassing van het principe :”Geen Nederlands, geen centen…”.

Reacties zijn gesloten.